Koodarikuiskaaja Elisa Heikura palkittiin podcastistaan
Koodia Suomesta ry myönsi tämän vuoden Suomalaisen koodin edistäjä -palkinnon Elisa Heikuralle Koodarikuiskaaja-podcastin perustamisesta ja ylläpitämisestä. Podcast tarjoaa useita erilaisia näkymiä koodaamisen ja koodarien arkeen niin aloittelijoille kuin pitkään alalla olleille.
IT Insider toimitus
11.10.2021

Paimiolainen yrittäjä Elisa Heikura sai Suomalaisen koodin edistäjä -palkinnon Koodarikuiskaaja-podcastistaan. Hän on vetänyt podcastia vuodesta 2019.

Koodia Suomesta ry jakaa vuosittain Suomalaisen koodin edistäjä -palkinnon henkilölle, joka on ansiokkaasti edistänyt suomalaista ohjelmistoalaa. Nyt palkittu Koodarikuiskaaja on tarkoitettu teknisille asiantuntijoille, joita kiinnostavat vuorovaikutuksen ja itsetuntemuksen teemat ja siinä on käsitelty laaja kirjo aiheita haavoittuvuudesta ja huijarisyndroomasta oppimiseen ja kuunteluun.

Heikuran mukaan maksuton podcast on tarkoitettu yhteisön osaamisen kehittämiseen.

”Koulutusta myyn yrityksille, mutta podcastin ja Koodarikuiskaaja-yhteisön kautta haluan jakaa osaamistani ja tuoda sitä kaikkien halukkaiden saataville ilmaiseksi”, Heikura sanoo. ”Tahdon lisätä erityisesti IT-alan teknisten ammattilaisten itsetuntemusta ja normalisoida viestintä- ja vuorovaikutustaitoja.”

Palkintoraatiin kuuluivat Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi, ohjelmistokehityksen professori Jari Porras LUT-yliopistosta sekä Koodia Suomesta -yhdistyksen puheenjohtaja Janne Kalliola.

”Yliopistomaailman ja erityisesti ohjelmistotekniikan osaajien koulutuksen näkökulmasta tehty valinta kuvaa hyvin ohjelmistotuotannon ammattilaisten muuttuvaa työnkuvaa ja sen näkyväksi tuomista. Tämän muutoksen ymmärrys laajentaa alan kiinnostavuutta ja se näkyy yliopistoon alalle opiskelemaan hakevien taustoissa”, toteaa Jari Porras.

Heikuralla on monivuotinen tausta ICT-alan markkinoinnissa ja viestinnässä. Podcastin idea syntyi työn ohessa. ”Haastattelin usein teknisiä ammattilaisia ja sama tarina alkoi toistua. Vuorovaikutus ja ihmisten kanssa toimiminen koettiin isoksi haasteeksi.”  Tästä syntyi ajatus auttaa ammattilaisia toimimaan sujuvammin muiden kanssa.

Aiempina vuosina Suomalaisen koodin edistäjä -palkinto on myönnetty Linda Liukkaalle, Instagram-Janille, Juho Vepsäläiselle, Teemu Roosille, Ilkka Paanaselle sekä Aleksi Yrttiaholle ja koronavilkkutiimille.

Suositellut

Uusimmat