Kilpaileva iPhone-sovelluskauppa AltStore PAL on nyt virallisesti julki
Muuttuneiden EU-sääntöjen myötä vaihtoehtoiset sovellukaupat pääsevät nyt iOS-alustalle. Alkuvaiheessa AltStore PAL -sovelluskaupassa on kaksi sovellusta.
IT Insider toimitus
18.4.2024

Apple mahdollistaa nyt iOS-käyttöjärjestelmän uusimman 17.4-version myötä kilpailevat sovelluskaupat iOS-laitteille. Taustalla on EU:n uusi digimarkkinalaki, joka määräsi sovelluskaupat avattavaksi.

Ensimmäisenä apajille ehti AltStore PAL. Kaupassa on kaksi Riley Testutin kehittämää sovellusta:L Delta, jolla voi pelata erilaisia Nintendo-pelejä ja Clip-leikepöydän hallintaohjelma, joka ei jostain syystä päässyt Applen kauppaan ladattavaksi.

Maksuliikenne uudessa kaupassa hoituu Patreonin kautta. Delta on täysin maksuton sovellus, mutta Clip vaatii kuukausittaisen euron Patreon-maksun

Kehittäjien mukaan AltStore PAL on omiaan pienemmille indie-sovelluksille, jotka eivät täytä App Storen käyttöehtoja.

AltStore PAL maksaa käyttäjilleen 1,50 euroa vuodessa. Osasyynä tähän on Applen veloittama teknologiamaksu, joka on 50 senttiä ladattua sovelluskauppaa kohti ja osa on maksuliikenteen järjestäminen. AltStore PALin kehittäjien mukaan vuosihinta kattaa juuri kustannukset ja varmistaa alustan taloudellisen pohjan.

AltStore PALin voi ladata AltStoren verkkosivuilta. Asennusvaihessa kannattaa varautua lukuisiin Applen varmistuksiin siitä, että haluat varmasti asentaa ulkopuolisen sovelluskaupan.

Delta AltStore PAL -kaupassa. Kuvalähde: Riley Testut

Suositellut

Uusimmat