<strong>Kiinnostus teknologiaan ohjasi Tuuli Tervaskannon persoonalliselle urapolulle</strong>
Henkilöstöhallinnosta ohjelmistojen myyntiin ja myynnin johtoon siirtynyttä Tervaskantoa kiehtoo jatkuvasti uuden oppiminen. Siksi hän hakeutuukin usein syvään päätyyn ja haastaa itseään uusilla tehtävillä.
Kalle Keinonen
17.11.2022

Kova halu kehittyä, etsiä uusia haasteita ja heittää itsensä syvään päätyyn ovat syitä sille, miksi 43-vuotias psykologian maisteri Tuuli Tervaskanto toimii tänä päivänä yhdysvaltalaisen ohjelmistoyhtiö VMwaren Suomen ja Baltian maajohtajana. Kiinnostus teknologiaan johti henkilöstöhallinnossa työskennelleen Tervaskannon tekemään merkittävän suunnanvaihdoksen työurallaan.

Tähän mennessä Tervaskannon uran merkittävin käännekohta ja oivallus tapahtui Microsoftilla, jossa hän toimi HR managerina ja osallistui myynnin kehittämiseen myynnin johdon kanssa. Tehtävät synnyttivät hänessä palon myyntiin sekä nopeasti muuttuvaan teknologia-alaan.

”Innostuin siitä, miten isot teknologiatalot, kuten Microsoft tai VMware, ovat hyvin vaikuttavassa roolissa yhteiskunnassa esimerkiksi julkisella sektorilla ja pörssiyhtiöissä. Lisäksi innostuin teknologia-alan nopeasta ja jatkuvasta muutoksesta, ja halusin olla siinä mukana”, toteaa Tervaskanto IT Insiderille.

Samalla asiakastyö alkoi kiinnostaa yhä enemmän, ja lopulta Tervaskanto päätyikin analytiikkaohjelmistoja valmistavalle Qlikille myymään Business Intelligence (BI) -ohjelmistoja ja myöhemmin myös Suomen myyntiorganisaation johtoon.

Qlikiltä Tervaskanto siirtyi nykyiseen tehtäväänsä VMwarelle. Kiinnostusta herättäneen organisaation lisäksi hän näki haasteen kasvaa ja oppia uutta. VMware on tunnettu laajasta virtualisointi- ja monipilvipalvelujen tuoteportfoliostaan, jonka asiakkaalle tuottaman lisäarvon ymmärtäminen on Tervaskannon näkökulmasta hyvin oleellista.

”En tuntenut VMwarea kovin hyvin aikaisemmin. Ensimmäiset yhdeksän kuukautta menivät valtavan nopeasti, ja sain runsaasti tietoa lyhyessä ajassa. Työhön piti tarttua kovalla oppimisen halulla – ilman sitä olisin voinut olla hukassa”, hän sanoo ja naurahtaa.

”Myös Qlikillä minulla oli hyvin vahva halu oppia. Halusin ymmärtää, miten analytiikalla voidaan helpottaa datan hyödyntämistä organisaatiossa.”

Tervaskanto pitääkin kiinnostusta tärkeimpänä tekijänä uralla etenemisen kannalta. Hänen mielestään taustan ei tarvitse määrittää sitä, mitä seuraavaksi voi tehdä.

Suomessa VMwaren toiminta perustuu asiakkuuksien ja kumppaneiden hoitoon sekä tekniseen konsultointiin. Johdettavia Tervaskannolla on muutamia kymmeniä, ja organisaatio muodostuu pääasiassa asiakas- ja kumppanipäälliköistä sekä teknisistä asiantuntijoista. Yksi Tervaskannon keskeisimmistä tehtävistä onkin myynnin kehittäminen, josta hän on edelleen hyvin innoissaan.

Psykologia ei ole kuitenkaan kadonnut mihinkään. Tervaskantoa kiinnostaa edelleen, miten ihmiset ja organisaatiot voivat toimia paremmin ja tehokkaammin sekä kehittää liiketoimintaansa teknologian avulla, ja hän kokeekin hyötyvänsä taustastaan etenkin tiimien johtamisessa ja innostamisessa.

”Ennen pohdin, joudunko ohjelmistoalalle siirtyessäni muuttamaan työni painopistettä ihmisjohtamisesta jonnekin muualle. Nyt voin kuitenkin sanoa, että tilanne on päin vastoin. Työ on samalla tavalla myyntityötä ja henkilöstöjohtamista, eli tiimien ohjaamista viemään hyvällä fiiliksellä parhaita ohjelmistoratkaisuja markkinoille.”

Tulevaisuudelta Tervaskanto toivoo lisää uutta opittavaa. Siksi hän meneekin syvään päätyyn tekemään ”hullulta ja vaikealta tuntuvia” asioita, koska niissä pääsee haastamaan itseään ja oppimaan parhaiten uutta. Yhteiskunnassa ja organisaatioissa vaikuttavien asioiden lisäksi hän hakeutuu myös vaikeasti omaksuttavien asioiden luokse, sillä oppimismatka on hänen mielestään aina motivoivaa. 

Mistä jatkuvaan oppimiseen ja töihin saa sitten energiaa?

”Joka päivä ennen töitä käyn avantouinnilla meressä. Kesäisin vaihtoehtoisena ratkaisuna käyn mahdollisimman kylmissä suihkuissa. Sieltä saan energiaa tulla töihin. Käyn myös lenkeillä, ja juoksen muutamia kymmeniä kilometrejä viikossa. Lisäksi saan virtaa alakouluikäisistä lapsistani, joiden kanssa ulkoilen ja pelaan jalkapalloa.”

Suositellut

Uusimmat