Kiina kieltää osan yhdysvaltalaisen Micronin mikrosiruista
Kiina perustelee kieltoa Micronin siruista löytyviin "merkittäviin turvallisuusriskeihin." Samalla Yhdysvaltojen ja Kiinan välit kiristyvät entisestään.
Max Lehtinen
22.5.2023

Kiinan kyberturvallisuudesta vastaava viranomainen ilmoitti, että yhdysvaltalainen puolijohdevalmistaja Micron Technology Inc. eli Micron ei läpäissyt Kiinan verkkoturvallisuustarkastusta. Tiedotteessaan viranomainen sanoi, että epäonnistuneen turvallisuustarkastuksen johdosta se estää keskeisiä kiinalaisia yrityksiä ostamasta Micronilta siruja. 

”Tarkastuksessa todettiin, että Micronin tuotteisiin liittyy vakavia verkkoturvariskejä, jotka aiheuttavat merkittäviä turvallisuusriskejä Kiinan kriittiselle tietoinfrastruktuurille.”

Tiedote ei sisältänyt lisätietoa siruista löydetyistä ongelmista. 

Micron on yksi johtavista muistisiruyrityksista ja toimittaa merkittävän osan tuotteistaan eri maihin, kuten Kiinaan. Micronin siruja koskeva kielto on jatkoa jo ennestään kireille suhteille Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä.

Maiden välillä on nähty viime vuosina muun muassa uhkauksia, kaupparajoituksia ja kilpailua asemasta maailman suurvaltana. 

Yhdysvaltain kauppaministeriön tiedottaja sanoi lausunnossaan sunnuntaina, että ministeriö vastustaa voimakkaasti Kiinan “perusteettomia rajoituksia”. 

”Tämä toiminta, viimeaikaiset ratsiat ja muihin amerikkalaisiin yrityksiin kohdistuvat hyökkäykset ovat ristiriidassa Kiinan väitteiden kanssa, joiden mukaan se on avaamassa markkinoitaan ja sitoutunut avoimeen sääntelyyn.”

Lausunnossa mainitut ratsiat viittaavat Kiinan viranomaisten suorittamiin visiitteihin yhdysvaltalaisten Bainin ja Mintz Groupin kiinalaisilla toimipisteillä.  

Kiina on maailman suurin mikrosirujen ostaja, mutta se on vähentänyt riippuvuuttaan ulkomailla valmistetuista siruista monivuotisessa kampanjassaan lisätä teknologista omavaraisuuttaan.

Kuva Hanny Naibaho Unsplash

Suositellut

Uusimmat