Kiina hyödyntää Twitterin kaaosta protestien häirinnässä
Kiinalaistaustauset tilit ovat lähettäneet joukoittain aikuisviihdelinkkejä Kiinan mielenosoituspaikkakuntien tunnisteilla. Tieto protestien etenemisestä jää hälyn keskelle. Twitter on juuri irtisanonut propagandan torjuntaan tarkoitetut työntekijät lähes kokonaan.
IT Insider toimitus
28.11.2022

Kiinalaistaustaiset tilit aloittivat sunnuntaina massiivisen häirintäoperaation, joka oli suunnattu häiritsemään Twitterin kautta tapahtuvaa tiedonjakoa Kiinassa leimahtaneista mielenosoituksista. Mielenosoittajat vastustavat Kiinan voimakkaita koronarajoitteita. Joissain paikoissa protesteissa on vaadittuy myös hallinnon eroa.

Mielenosoituksista on jaettu tietoa Twitterissä, mutta kiinalaistaustaiset tilit onnistuivat häiritsemään toimintaa jakamalla joukoittain aikuisviihdelinkkejä mielenosoitusten paikkakuntien tunnisteilla varustettuna.

Näin henkilöt, jotka hakevat tietoa mielenosoituksista, saavat lähinnä erilaisia K-18-tuloksia eteensä.

Häirintäoperaatio on onnistunut erityisen hyvin, koska Twitterin irtisanomisten seurauksena yhtiö on karsinut propagandaa, ihmisoikeuksien loukkauksia ja vaikutusoperaatioita torjuvan sisältömoderaattoritiiimin aivan minimiin.

The Washington Postin haastatteleman Twitterin entisen työntekijän mukaan tämänkaltaisia operaatoita joudutaan torjumaan aina myös manuaalisesti, pelkkä automaatio ei riitä.

Suositellut

Uusimmat