Kela valitsi Fujitsun SAP-toimittajaksi
SAP S/4HANA -ratkaisun lisäksi Fujitsu toimittaa Kelalle arkistointijärjestelmän. Sopimuksen kokonaisarvo on 2,3 miljoonaa euroa.
IT Insider toimitus
10.5.2023

Kela on valinnut Fujitsu Finlandin toteuttamaan SAP-projektitoimituksen sekä arkistointijärjestelmän. Molemmat ovat käyttöönotto- ja uudistusprojekteja, joissa Fujitsun työntekijät työskentelevät konsultteina.

Molemmat toimitettavat ratkaisut toimivat Kelan omassa konesalissa omilla laitteilla.

SAP S/4HANA -ratkaisun toiminnallisuus kattaa talouden ja logistiikan osa-alueet. Arkistointijärjestelmä toteutetaan OpenTextin InfoArchive-tuotteella. Arkistointijärjestelmä tukee myös SAP S/4HANA -järjestelmästä syntyneiden tietojen arkistointia.

SAP S/4HANA -hankinnan päätarkoitus on varmistaa Kelan talouspalvelujen muutoskyvykkyys sekä tätä kautta liiketoiminnan jatkuvuus. Muita tavoitteita ovat järjestelmän käyttäjäkokemuksen parantaminen, talouden liiketoimintaprosessien tehostaminen ja talouden automaatioasteen kasvattaminen.

Arkistointijärjestelmän tavoitteena on luoda uusia ja kehittää Kelan aiempia arkistointiprosesseja sekä lähdejärjestelmiä koskevia menettelyjä. Arkistointijärjestelmä mahdollistaa myös SAP-datan ja dokumenttien arkistoinnin sekä elinkaarenhallinnan.

”SAP S/4HANA -projektin lopputuloksena Kelan käytössä on talouden eri osa-alueilla toimiva järjestelmä, joka tukee asetettuja tavoitteita ja uudistuneita prosesseja. Uskomme Fujitsun kanssa tehtävän yhteistyön avulla onnistuvamme tässä projektissa”, kertoo talousasioiden kehittämistä Hertta-hankkeessa koordinoiva ylikamreeri Jarkko Malinen Kelasta.

Sopimusten kokonaisarvo on 2,3 miljoonaa euroa, josta pääosa on budjetoitu SAP S/4HANA -hankkeelle. SAP S/4HANA -sopimus on solmittu neljäksi vuodeksi. Tämän jälkeen arkistoa koskeva sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Kuva Tungsten, Wikimedia Commons, PD

Suositellut

Uusimmat