Käyttäjät saavat WhatsApp-viestit katoamaan nyt oletuksena
WhatsApp paransi merkittävästi viestien katoamisominaisuuksia. Käyttäjä voi jatkossa laittaa oletuksena kaikki viestit katoamaan määräajan jälkeen yksityisissä keskusteluissa. Viestien säilyvyyden kestoa voi myös muokata laajemmin.
Kalle Keinonen
08.12.2021

Metan omistama viestintäpalvelu WhatsApp päivitti katoavien viestien ominaisuutta. Viime vuoden marraskuussa julkistettu ominaisuus antaa WhatsAppin käyttäjille mahdollisuuden lähettää viestejä, jotka poistuvat tietyn ajan kuluttua.

Päivityksen kautta käyttäjillä on mahdollisuus asettaa oletuksena koskemaan kaikkia uusia yksityisviestejä, WhatsApp kertoo tiedotteessaan.

Asetuksen muuttaminen ei kuitenkaan vaikuta aiemmin lähetettyihin viesteihin. Uuden yksityiskeskustelun yhteydessä myös vastaanottaja saa tiedon siitä, että viestit katoavat. Lisäksi sovellus ilmoittaa, että asetus on päällä kaikissa viesteissä eikä vain kyseisessä viestiketjussa. Jatkossa käyttäjä saa ilmoituksen viestien katoamisesta, kun hän aloittaa uuden yksityiskeskustelun. Ilmoituksesta selviää myös, että ominaisuus on päällä kaikissa yksityisissä keskusteluissa. Näin vastaanottaja ymmärtää, ettei asetus ole tehty vain kyseistä keskustelua varten.

Uudessa päivityksessä on myös enemmän vaihtoehtoja sille, kuinka kauan viestejä säilytetään. Aiemmin viestejä pystyi säilyttämään vain 7 päivää. Nyt vaihtoehtoja ovat myös 24 tuntia ja 90 päivää.

Ominaisuutta ei saa oletukseksi ryhmäkeskusteluihin. Uuden päivityksen avulla viestit voi laittaa katoamaan myös ryhmäkeskustelun asetuksista.

WhatsAppin mukaan uudet ominaisuudet ovat nyt saatavilla kaikilla alustoilla.

Suositellut

Uusimmat