Kansainvälinen poliisi Interpol meni metaversumiin
Tavoitteena on tuoda poliisille paikka verkostoitumiseen ja kouluttautumiseen.
IT Insider toimitus
24.10.2022

Suuret digijätit uskovat digitaalisen elämän siirtyvän metaversumiin lähivuosina. Tähän valmistautuakseen myös lainvalvojat ovat aloittaneet kokeilunsa virtuaalitodellisuudessa.

Tuoreena esimerkkinä kansainvälinen poliisi Interpol julkisti oman metaversuminsa. Ratkaisussa poliisit voivat mennä yhteiseen virtuaalitodellisuustilaan, jossa he voivat tutustua maailmaan ja verkostoitua. Interpolin metaversumista löytyy muun muassa Interpolin päämaja, joka normaalissa maailmassa sijaitsee Lyonissa Ranskassa.

Poliisien virtuaaalihahmot eli avatarit voivat viestiä keskenään ja käydä esimerkiksi kursseilla. Lisäksi poliiseilla on oma 3d-chathuone.

Interpol kertoo tiedotteessaan paljon metaversumin hyviä puolia. Esimerkiksi metaversumissa voidaan verkostoitua etänä, kouluttautua ja kerätä todisteita rikospaikoilta.

Hienon kuuloisia asioita, mutta mikään näistä ei varsinaisesti vaadi metaversumia onnistuakseen.

Yksi epäsuorempi tavoite on totuttaa poliiseja toimimaan metaversumissa. Jos käyttäjät siirtyvät suurissa määrin metaversumiin, tulee rikollisuus seuraamaan mukana. Tällöin poliisien ja lainvalvonnan tulee pystyä toimimaan myös virtuaalimaailmassa.

Toki lainsäädännön pitää myös pystyä määrittelemään jatkossa, mitkä asiat ovat rikoksia virtuaalimaailmassa tai metaversumissa. Muuten lainvalvonta ei ole mahdollista.

Kuva: Interpol

Suositellut

Uusimmat