Kahta brittiteiniä syytetään hakkeroinnista Lapsus$-ryhmässä
Lapsus$-hakkeriryhmä on aiheuttanut paljon päänvaivaa isoille teknologiayhtiöille. Hyökkäyksien uhreja ovat olleet esimerkiksi Microsoft, Nvidia sekä Samsung.
Kalle Keinonen
05.4.2022

Kahta teinipoikaa syytettiin useista verkkorikoksista viime perjantaina Lontoon Highbury Cornerin nuorisotuomioistuimessa. BBC Newsin mukaan heidät pidätettiin osana isompaa Lapsus$-ryhmää koskevaa kansainvälistä poliisitutkintaa. Lapsus$-ryhmä on hakkeroinut suuria teknologiayhtiöitä, ja uhreja ovat olleet esimerkiksi Microsoft, Nvidia ja Samsung.

16- ja 17-vuotiaat pojat ovat nyt vapautettu takuita vastaan.

Molempia epäiltyjä syytetään kolmesta luvattomasta tunkeutumisesta, joissa tarkoituksena oli heikentää tai estää pääsy tietokoneeseen, sekä kahdesta väärällä esityksellä aiheutetusta petoksesta.

Lisäksi 16-vuotiasta epäiltyä on myös syytetty siitä, että hän aiheutti tietokoneen suorittamaan toiminnon, joka turvasi luvattoman pääsyn ohjelmaan. 

Toissa viikolla Lontoon poliisi tiedotti, että se oli pidättänyt seitsemän ihmistä epäiltyinä osallisuudesta hakkeriryhmän toimintaan. Kaikki epäillyt olivat 16-21 vuotiaita brittejä.

Lontoon poliisi johtaa Lapsus$-ryhmää koskevaa kansainvälistä tutkintaa.

Syyttäjä Valerie Benjamin on sanonut, että tapaus olisi lähetettävä ylemmälle oikeusasteelle, valtion tuomioistuimelle (crown court), sen monimutkaisen luonteen sekä väitetysti liittyvien pääsisältöjen vuoksi.

Suositellut

Uusimmat