Julkipilvi kasvoi 23 prosenttia edellisvuodesta
Kokonaisuudessaan globaalin markkinan koko ylitti 500 miljardia euroa. Suurimmat toimijat Microsoft, AWS, Salesforce, Google ja Oracle veivät yli 40 prosenttia koko markkinasta.
IT Insider toimitus
07.7.2023

Julkisten pilvipalveluiden liikevaihto nousi viime vuonna 545,8 miljardiin dollariin eli 501,2 miljardiin euroon, selviää tutkimusyhtiö IDC:n tuoreista luvuista. Kasvu oli vahvaa, edellisvuoteen verrattuna kasvua oli 22,9 prosenttia.

Suurimmat pilvipalveluiden tarjoajat Microsoft, AWS, Salesforce, Google ja Oracle veivät markkinasta yli 41 prosenttia. Ne kasvoivat yhteensä vielä markkinaa nopeammin, 27,3 prosenttia.

Microsoft oli markkinaykkönen laajimman tarjonnan turvin. Microsoftin markkinosuus oli 16,8 prosenttia. Toisena oli Amazon Web Services (AWS) 13,5 prosentin osuudella.

Julkipilvipalveluista suurin kategoria on SaaS eli ohjelmistot palveluna, mikä vastasi noin 45 prosentista koko markkinasta. IaaS eli infrastruktuuri palveluna oli toiseksi suurin 21,2 prosentin osuudella ja PaaS eli alusta palveluna oli kolmantena 17 prosentin osuudella.

IDC:n globaaleista tutkimuksista vastaava johtaja Rick Villars arvioi, että tekoälypalveluiden kasvu tulee vaikuttamaan yritysten investointeihin. Pilvipalveluntarjoajilla on iso rooli tässä ja siksi julkipilvi tulee kasvamaan myös jatkossa.

Suositellut

Uusimmat