Juha Ala-Laurila siirtyy Unikien toimitusjohtajaksi
Operatiivisena johtajana syksystä asti toiminut Ala-Laurila aloittaa toimitusjohtajana syyskuun alussa. Yhtiön tavoitteena on päästä seuraavaan kasvuvaiheeseen kansainvälisillä markkinoilla.
IT Insider toimitus
10.6.2024

Teknologiapalveluyhtiö Unikie on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Juha Ala-Laurilan. Kokenut teknologia-alan johtaja Ala-Laurila aloittaa toimitusjohtajana syyskuun alussa.

Unikien liikevaihto oli 65 miljoonaa euroa vuonna 2023. Kasvua edellisvuodesta oli yli 17 prosenttia.

Unikien tavoitteena on olla vahva suomalainen teknologian vientiyritys. Yhtiön liikevaihdosta jo yli puolet tulee Suomen ulkopuolelta. Sen asiakkaita ovat maailman johtavat auto-, kone- ja laitevalmistajat sekä tunnetuimmat teknologiayhtiöt.

Unikien nykyinen toimitusjohtaja ja perustaja Seppo Kolari keskittyy jatkossa johtamaan Unikien Yhdysvaltojen myyntiä ja jatkaa myös yhtiön hallituksen jäsenenä.

Ala-Laurila on toiminut syksystä 2023 lähtien yhtiön operatiivisena johtajana (COO). Hän on työskennellyt kansainvälisissä johtotehtävissä muun muassa Suunnolla, Microsoftilla ja Nokialla.

”Unikie on erittäin kiinnostavassa kehitysvaiheessa. Yhdessä osaavan henkilöstömme ja perustajiemme kanssa voimme kasvattaa suomalaisen teknologian ja osaamisen vientiä maailmalle, olla merkittävä ja merkityksellinen työnantaja huippuosaajille sekä auttaa asiakkaitamme tekemään tuotteistaan digitalisaation avulla entistä älykkäämpiä ja kilpailukykyisempiä”, sanoo Juha Ala-Laurila yhtiön tiedotteessa.

Unikiella on noin 600 työntekijää. Yhtiö keskittyy erityisesti sulautettuihin ohjelmistoihin modernissa auto- ja koneteollisuudessa, kyberturvallisuudessa, laitteiden etähallinnassa, sensoriikassa sekä erilaisissa tekoälyratkaisuissa. Lisäksi Unikie kehittää ja myy omaa marshalling -tuotealustaansa, jolla erilaisia ajoneuvoja voidaan autonomisesti ja kustannustehokkaasti siirtää esimerkiksi logistiikka-alueilla.

Suositellut

Uusimmat