Japanilaisjätit eivät usko vientirajoitusten tehoon Kiinan hillitsemisessä
Sonyn ja Nintendon johdossa uskotaan, että sirujen vientirajoitusten vaikutukset jäävät lyhytaikaisiksi. Laajempia trendejä voi korkeintaan hidastaa. Lehtitietojen mukaan Hollanti ja Japani ovat lähellä tulla mukaan Yhdysvaltain johtamiin rajoituksiin.
IT Insider toimitus
13.12.2022

Japanilaiset teknologiayhtiöt varoittavat, että Yhdysvaltain Kiinaa vastaan nostamat puolijohteiden vientirajoitukset eivät hidasta Kiinan pyrkimyksiä nousta tekoälyn ja supertietokoneiden suurvallaksi.

Rajoitukset vaikuttavat todennäköisesti jonkin verran lyhyellä aikavälillä, mutta pidempiaikaisia trendejä niillä ei voi pysäyttää.

Japanilaisjättien Sonyn ja Nintendon johtajat pitävät täysin mahdollisena että Kiinan tekoälykehitys jatkuu aivan entiseen tapaan.

”Kiinan etuna on se, että heillä on valtavia datamassoja kehityksen tueksi. En näe, mitä hyötyä sirujen vientirajoituksista olisi pidemmällä aikavälillä”, Sonyn teknolgoajohtaja Hiroaki Kitano sanoi Financial Timesille.

Nintendon toimitusjohtaja Takayuki Morita sanoi mediatilaisuudessa aikaisemmin, että Kiinan teknologinen kilpailukyky tulee olemaan vahva rajoitteista huolimatta.

Presidentti Joe Bidenin hallinto asetti Yhdysvalloista kiinaan vietäville siruille vientirajoitteita lokakuussa. Viranomaiset yrittävät myös saada muita suuria puolijohdevalmistajamaita, kuten Japanin ja Alankomaat mukaan rajoitteisiin. Bloombergin lähteiden mukaan molemmat ovat erittäin lähellä sopimusta rajoitteista.

Analyytikoiden mukaan puolijohteiden viennin rajoittaminen Kiinaaan tulee todennäköisesti vain vaihdittamaan Kiinan oman siruteollisuuden kehitystä. Kiinaa hallitsevan kommunistisen puolueen tavoitteena on tehdä Kiinasta globaali johtaja tekoälyssä ja kvanttilaskennassa vuoteen 2025 mennessä.

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat