Janne Viskari jatkaa Digi- ja väestötietoviraston pääjohtajana
Valtioneuvosto nimitti virastoa alusta asti eli vuodesta 2020 johtaneen Viskarin tehtävään viiden vuoden määräajaksi.
IT Insider toimitus
11.8.2022

Valtioneuvosto nimitti Janne Viskarin Digi- ja väestötietoviraston pääjohtajaksi viideksi vuodeksi 15.11. alkaen. Viskari on johtanut virastoa vuodesta 2020 saakka. Dvv perustettiin tuolloin kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät yhdeksi virastoksi. Sitä ennen Viskari toimi Väestörekisterikeskuksen ylijohtajana.

Viskari on myös Tivi-lehden asiantuntijaraadin palkitsema Vuoden digijohtaja 2019.

”On erittäin motivoivaa jatkaa viraston johdossa tilanteessa, jossa Suomi on EU:n digivertailun kärkimaa. Tehtävänämme on pitää Suomi kehityksen kärjessä myös jatkossa” Janne Viskari kertoo.

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota ja tarjoaa palveluja eri elämäntilanteisiin. Virasto toimii valtakunnallisesti ja työllistää 1012 henkilöä.

”Koko yhteiskunnan digitalisaatiota edistämme tarjoamalla palveluja muun muassa digitaalisen turvallisuuden ja digituen kehittämiseen. Kehitämme ja tarjoamme myös Suomi.fi-palveluja, joita yhteiskunnan eri toimijat voivat laajasti hyödyntää omassa toiminnassaan”, Janne Viskari jatkaa.

Ensi vuonna on tarkoitus julkaista uusi puhelinsovelluksena toimiva Suomi.fi-palvelu, jonka kautta voi käyttää digitaalista henkilöllisyystodistusta käynti- ja verkkoasioinnissa.

Palvelu on laajennettavissa myös muiden lupa- ja henkilötietojen käyttämiseen Suomessa ja Euroopassa.

Suositellut

Uusimmat