Janne Huttunen on Vuoden Ohjelmistoyrittäjä
Huttunen on perustanut eläinlääkäreiden ja terpeuttien käyttöön ohjelmistoja kehittävän Nordhealthin. Nyt tavoitteena on kansainvälisen kasvun vauhdittaminen.
IT Insider toimitus
13.10.2022

Janne Huttunen on valittu Vuoden Ohjelmistoyrittäjäksi 2022. Huttunen on perustanut ohjelmistoja eläinlääkäreiden ja terapeuttien käyttöön kehittävän Nordhealtin vuonna 2001. Yhtiön kehittämä Provet Cloud on eläinlääkäreille suunnattu pilvipalvelu, joka on Suomessa levinnyt erittäin laajalle.

”Suomessa lemmikkien omistajat ovat 80–90 prosentin todennäköisyydellä saaneet eläinlääkäristä meidän ohjelmistollamme tehdyn kuitin. Huikean moni lemmikin emäntä tai isäntä on siis tietämättään tekemissä meidän järjestelmämme kanssa”, Huttunen sanoo.

Palkinnon myönsivät Ohjelmisto- ja e-business ry sekä Talouselämä-lehti.

”Jannella ja Nordhealthillä on hieno, vaiherikas yrittäjätarina ja erittäin monipuoliset ansiot. Yrittäjänä Janne on menestyksellä uudistanut firman jo pariinkiin kertaan, kehittänyt pitkäjänteisesti palvelua ja tuotteita kansainväliseen markkinaan sekä onnistunut poikkeuksellisissakin olosuhteissa” kertoo Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

Nordhealtin rahoitustilanne on kunnossa ja yhtiö tavoittelee kasvua suurilta englanninkielisiltä markkinoilta.

”Onnistuimme viime kesänä pörssilistautumisen yhteydessä keräämään 120M€ rahoituksen kasvun vauhdittamiseksi. Tämä tarkoittaa meille ennen kaikkea sitä, että olemme varsin vakaassa tilanteessa talouden nykyisistä epävarmuuksista huolimatta”, Huttunen kertoo.

Hänen mukaansa seuraava tavoite on markkinajohtajuus Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. ”Olemme opetelleet ajattelemaan kansainvälisesti ja suunnitelleet Provet Cloudin alusta alkaen myös ulkomaisille markkinoille sopivaksi”, valottaa Huttunen.

Nordhealth on kunnianhimoinen myös tuotekehityksessään. Yritys pyrkii luomaan synergioita eläinlääkäreille ja terapeuteille suunniteltujen ohjelmistojen välille, jolloin teknologioiden kehittämisestä saadaan enemmän hyötyjä irti.

Ohjelmisto- ja e-business ry:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Walkama nostaa voittajalle hattua.

”Nordhealthin kasvuhaluisuus ei ole sammunut Suomen markkinajohtajuuteen, vaan yritys jatkaa mielettömällä kunnianhimolla tuotteidensa kehittämistä ja kansainvälisiin markkinoihin panostamista. Heillä riittää sinnikkyyttä, osaamista sekä pokkaa asettaa tavoitteet korkealle. Tiedän itse, miten vaativaa Yhdysvalloissa menestyminen on, mutta Nordhealthilla on kaikki mahdollisuudet”, Walkama sanoo.

Kuva: Pekka Walkama (vasemmalla) ja Janne Huttunen.

Suositellut

Uusimmat