iPhone sai oman ChatGPT-sovelluksen
OpenAI julkaisi puhetta ymmärtävän ChatGPT-sovelluksen Applen laitteille Yhdysvalloissa. Yritys suunnittelee laajennusta muihin maihin ja Android-laitteille.
Max Lehtinen
22.5.2023

OpenAI julkaisi mobiilisovelluksen aiemmin vain selaimessa toimineesta ChatGPT:stä. Uusi mobiilisovellus on toistaiseksi saatavilla vain Applen laitteille ja vain Yhdysvalloissa.

OpenAI aikoo kuitenkin saada ChatGPT-sovelluksen käyttöön myös muihin maihin lähiviikkoina, ja sovelluksen Android-versio on yrityksen blogin mukaan kehitteillä.

Uuteen mobiiliversioon on integroitu Whisper-niminen avustaja, joka tunnistaa puhetta ja mahdollistaa äänikomentojen käytön. Sovellus on myös synkronoitu selainversion kanssa, joten ChatGPT-käyttäjien vanhat selainkeskustelut löytyvät sovelluksesta.

ChatGPT-sovellus on saatavilla App Storesta ilmaiseksi. Kehittyneempi versio on käytössä ChatGPT Plus -tilaajille 20 dollarin kuukausihintaan.

OpenAI:n ChatGPT on merkittävin esimerkki generatiivisesta tekoälystä, joka voi luoda valtavia määriä tekstiä lyhyiden kehotusten eli promptien perusteella. ChatGPT:n kaltaiset apuvälineet muuttavat ihmisten tapaa tehdä töitä tarjoamalla apua aikaa vieviin ja monimutkaisiin tehtäviin.

Miljoonat ihmiset ympäri maailman ovat käyttäneet ChatGPT:tä avustajana lukuisissa erilaisissa tehtävissä, kuten koodaamisessa, ongelmanratkaisussa ja tekstien tiivistämisessä. ChatGPT ja sen kilpailevat kumppanit, kuten Googlen Bard, eivät kuitenkaan toimi täydellisesti ilman ihmisen ohjausta.

Niiden on vaikea ymmärtää lyhyitä mutta tärkeitä osia kielestä, kuten kieltosanoja eli negaatioita. Ne eivät myöskään pysty erottamaan faktaa fiktiosta, ja niiden tuottama ohjelmistokoodi sisältää usein virheitä.

Suositellut

Uusimmat