Intelin älyautoyhtiö aikoo listautua
Itseohjautuvien autojen suorittimia ja ohjelmistoja kehittävä Mobileye on toimittanut teknologiaansa autojäteille, kuten Volkswagenille, BMW:lle ja Nissanille.
IT Insider toimitus
03.10.2022

Intelin omistama itseohjautuvien autojen suorittimia ja ohjelmistoja kehittävä Mobileye suunnittelee listautumista. Mobileye on kasvanut tasaisesti viime vuodet ja sen teknlogiaa löytyy muun muassa Volkswagenin, BMW:n ja Nissanin malleista.

Yhtiö aikoo laajentaa tuoteperhettään myös omaan automallistoon. Mobileye aikoo aloittaa robottitaksipalvelun Saksassa tämän vuoden aikana ja testata kuljettajatonta jakelupalvelua ensi vuonna. Lisäksi yhtiö testaa itseohjautuvia autoja New York Cityssä ja tekee yhteistyötä kiinalaisen Geelyn kanssa, jotta se voisi aloittaa itseohjautuvien autojen myynnin Kiinassa.

Mobileyen teknologian ytimessä on EyeQ-järjestelmäpiiri, mikä toimii kuljettajan avustusjärjestelmien ja itseohjautuvuuden älynä. Lisäksi Mobileye hyödyntää joukkoistettua datankertäämisohjelmistoa, jolla se rakentaa kolmiulotteista kartaa reaaliaikaisen datan pohjalta.

Israelissa vuonna 1999 perustettu Mobileye on ollut Intelin omistuksessa vuodesta 2017. Intel maksoi Mobileyestä tuolloin 15,3 miljardia dollaria. Mobileyen liikevaihto oli 1,4 miljardia dollaria viime tilivuonna.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Intel arvioi Mobileyen markkina-arvoksi listautumisen yhteydessä noin 30 miljardia dollaria.

Intelin toimitusjohtaja Pat Gelsingerin mukaan Mobileyen listaaminen on paras tapa pitää yhtiön innovatiivisuus huipussaan ja tuoda arvoa osakkeenomistajille. Intel puolestaan aikoo käyttää listautumisesta saatavat rahat uusien sirutehtaiden rakentamiseen.

Suositellut

Uusimmat