Intel säästää leikkaamalla palkkoja
Pääjohtaja Pat Gelsingerin peruspalkka laskee 25 prosenttia. Suoritinvalmistajan tavoitteena on varmistaa riittävät käteisvarat investointeihin. Eniten palkkoja leikataan johtoryhmästä, mutta leikkaukset ulottuvat myös alemmas organisaatiossa.
IT Insider toimitus
01.2.2023

Vuosi 2023 on lähtenyt liikkeelle uutisilla suurten teknologiayhtiöiden säästöillä. Tuloksen ja liikevaihdon laskemisen kanssa kamppaileva suoritinvalmistaja Intel ilmoitti laskevansa työntekijöidensä palkkoja, kertoo Bloomberg.

Eniten palkkoja leikataan yhtiön johdosta, mutta leikkaukset ulottuvat ainakin keskijohtoon asti. Leikkaukset eivät koske yhtiön sisäisen luokittelun mukaan seitsemännen palkkakerroksen työntekijöitä eikä tuntityöntekijöitä.

Intel leikkaa pääjohtaja Pat Gelsingerin peruspalkkaa 25 prosenttia. Muu johtoryhmä saa 15 prosentin leikkaukset. Sen alapuolella oleva ylempi johto 10 prosenttia ja keskijohdon palkkoja leikataan viisi prosenttia.

Palkkojen leikkauksen lisäksi yhtiö vähentää maksujen määrää työntekijöiden eläkekassaan.

Leikkaukset ovat osa Intelin kolmen miljardin vuosittaisia säätötavoitteita. Yhtiö haluaa myös varmistaa, että sillä on riittävästi rahaa investointeihin, joilla se haluaa saavuttaa jälleen teknologien kärkipaikan sirumarkkinoilla.

Intelin viime vuoden liikevaihto laski 20 prosenttia edellisvuodesta 63,1 miljardiin dollariin. Tulos laski samaan aikaan 60 prosenttia kahdeksaan miljardiin.

Gelsingerin pohjapalkka oli 1,1 miljoonaa dollaria vuonna 2021. 25% leikkaus tästä on 231 000 euroa. Kokonaisuudessaan pääjohtajan kompensaatio oli tuolloin erilaisten bonusten kanssa 179 miljoonaa euroa. Tästä pääosa oli osakepalkkioita. Intelin osakekurssi on lähes puolittunut vuoden 2022 alusta, joten osakkeinakin maksettavat palkkiot ovat tulleet alas merkittävästi.

Intelin ohella myös Apple on kertonut laskevansa toimitusjohtajansa palkkaa Tim Cookin palkkaa leikataan tänä vuonna 40 prosenttia 49 miljoonaan dollariin.

Kuva: Intelin pääjohtaja Pat Gelsinger.

Kuvalähde: WIkimedia Commons (CC BY 2.0)

Suositellut

Uusimmat