Intel rakentaa uusia sirutehtaita Eurooppaan
Intelin uudet tuotantolaitokset vastaavat erityisesti autoteollisuuden kasvaneeseen kysyntään.
IT Insider toimitus
08.9.2021

Suoritinvalmistaja Intel aikoo rakentaa kaksi uutta suoritintehdasta Eurooppaan. Jatkossa tuotantolaitoksia voidaan tehdä vielä lisää, mikä nostaisi investoinnin kokonaisarvoltaan 95 miljardiin dollariin eli noin 80,2 miljardia euroon.

Tuotantokapasiteetti on tarpeen, koska useat toimialat ovat kärsineet suoritinpulasta. Esimerkiksi autoteollisuus on ilmoittanut useaan otteeseen, että tuotanto kärsii sirujen heikosta saatavuudesta. Esimerkiksi Ford ja General Motors kertoivat viime viikolla tuotannon supistamisesta, koska siruja on niin huonosti saatavilla, kertoo The Wall Street Journal.

Intelin toimitusjohtaja Pat Kelsinger kertoi investointisuunnitelmistaan Munich Motor Show -tapahtumassa Münchenissä Saksassa. 

Kelsinger arvioi myös, että vuonna 2030 jopa 20 % premium-autojen materiaalikustannuksista tulee erilaisista suorittimista. Vuonna 2019 luku oli neljä prosenttia. Taustalla on Kelsingerin mukaan “kaiken digitalisoituminen”. Autoihin tulee koko ajan enemmän digitaalisia ajoavustimia, kosketusnäyttöjä ja muita toimintoja, jotka vaativat laskentakapasiteettia. 

Intel aikoo rakentaa tuotantolaitokset Irlantiin, missä sillä on jo tällä hetkellä tehtaita. 

Intel ei ole tuotannon lisäysten kanssa yksin liikkeellä. Muun muassa kilpailevat Taiwan Semiconductor Manufacturing ja Samsung Electronics ovat myös kertoneet suurista investointisuunnitelmistaan, kertoo WSJ.

Kuva: Ryan Unsplash

Suositellut

Uusimmat