Ikea esitteli edullisia älykotisensoreita
Alle 10 euron liiketunnistin, vuotovaroitin ja ovisensori yhdistyvät Ikean älykotiratkaisuihin. Tuotteet tulevat myyntiin ensi vuoden alkupuolella.
IT Insider toimitus
29.11.2023

Alle 10 euron liiketunnistin, vuotovaroitin ja ovisensori yhdistyvät Ikean älykotiratkaisuihin. Tuotteet tulevat myyntiin ensi vuoden alkupuolella.

Ruotsalainen huonekalujätti Ikea tuo markkinoille kolme uutta älykodin sensoria. Vallhorn-liiketunnistin, Parasoll-sensori oviin ja ikkunoihin ja Badring-vuotovaroitin maksavat kaikki alle 10 euroa, kun ne tulevat myyntiin ensi vuoden alkupuolella.

Sensorit yhdistyvät Ikean Dirigera-älykotihubiin. Esimerkiksi vuotovaroitin voi lähettää hubin kautta viestin omistajan matkapuhelimeen, mikäli se havaitsee vuodon pesukoneen tai jääkaapin alla.

Ovi- ja ikkunasensorilla voi puolestaan seurata ovien tai ikkunoiden avaamista ja liiketunnistimen puolestaan voi asentaa sekä ulos että sisälle. Nämä sensorit osaavat tarvittaessa komentaa Ikean älyvaloja suoraan, jolloin oven avaaminen esimerkiksi sytyttää valot automaattisesti.

Ikean Digirera-älykotihub toimii myös Google, Applen ja Amazonin älykotiekosysteemien kanssa. Toistaiseksi Ikea ei ole julkaissut laitteita, jotka tukisivat Matter-älykotistandardia.

Kaikki kolme uutta sensoria pohjautuu Zigbee-ohjelmistoon ja Ikea lupaa niille uusia ominaisuuksia päivitysten myötä.

Parasoll ja Vallhorn tulevat myyntiin tammikuussa 2024 ja Badring saman vuoden huhtikuussa.

Suositellut

Uusimmat