IBM:n Watson Health on jälleen myynnissä
IBM haluaa eroon tekoälyä terveydenhuoltoon kehittävästä, mutta tappiollisesta Watson Healthista, kertovat sisäpiirin lähteet Axios-uutissivustolle. Edellisen kerran Watson Health oli myynnissä viime vuoden alussa.
Mikko Torikka
07.1.2022


Tietotekniikkajätti IBM haluaa myydä terveydenhuollon digitalisaatioratkaisuja kehittävän Watson Healthin, kertovat sisäpiirin lähteet Axios-uutissivulle.

IBM on rakentanut tekoälyä, pilviteknologiaa, analytiikkaa ja muita moderneja tietoteknisiä ratkaisuja hyödyntävää Watson Healthia muun muassa yrityskauppojen kautta. Kokonaisuudessaan yhtiö on investoinut teknologioihin yli neljä miljardia dollaria.

IBM haluaa lehtitietojen mukaan pois terveydenhuoltoliiketoiminnasta. Ainakin kilpailu on alalla kiristymässä entisestään. Oracle kertoi viime kuussa ostavansa terveydenhuollon ohjelmistoja kehittävän Cernerin 28 miljardilla dollarilla.

The Wall Street Journalin mukaan Watson Healthin vuosiliikevaihto on yli miljardi dollaria mutta liiketoiminta on edelleen tappiollista.

Lähteiden mukaan IBM haluaisi Watson Healthista vähintään miljardin. Edellisen kerran yhtiö selvitti myyntimahdollisuuksia viime vuoden alussa, jolloin Morgan Stanley oli kaupan järjestelijänä. Nyt kauppaa on organisoimassa BofA Securities.

IBM on saanut nyt tuoreimmat tarjoukset ja ratkaisun odotetaan tulevan tämän kuun loppuun mennessä.

Kuva Marcelo Leal Unsplash

Suositellut

Uusimmat