GTA:n omistaja Take-Two ostaa mobiilipeliyhtiö Zyngan
Yrityskauppa vahvistaa Take-Two:n asemaa mobiilipelialalla, joka on ollut viime vuosina nopeimmin kasvava pelimuoto.
Kalle Keinonen
12.1.2022

Yhdysvaltalainen videopelien holdingyhtiö Take-Two Interactive ostaa peliyhtiö Zyngan noin 12,7 miljardilla dollarilla. Muun muassa suositun Grand Theft Auto -toimintapelisarjan omistaja Take-Two Interactive laajentaa hankinnallaan mobiilipelitarjontaansa Zynga Pokerin ja CSR Racingin kaltaisilla hittipeleillä. Kauppa liittyy myös Suomeen, sillä kaupan mukana Take-Twolle siirtyy suomalainen Small Giant Games, joka on nykyisin Zyngan omistuksessa.

Take-Two:n toimitusjohtajan Strauss Zelnickin mukaan Zynga-kauppa antaa yhtiölle vahvan aseman mobiilipelialalla, joka on ollut viime vuosina globaalisti nopeimmin kasvava pelimuoto. Kaupan myötä yhtiöllä on yli miljardi käyttäjää, mikä mahdollistaa sisällön mainostamisen laajemmalle yleisölle, sanoi Zelnick The Wall Street Journalin haastattelussa.

Useimmat Zyngan pelit ovat maksuttomia. Peleissä on kuitenkin mainoksia, ja pelaajilla on mahdollisuus ostaa lisäpalveluja pelien sisällä. Zelnick sanoi pitävänsä Zyngan omaa mainonta-alustaa houkuttelevana. Useimmat peliyhtiöt käyttävät peleissään ulkopuolisten yhtiöiden tarjoamia mainonta-alustoja.

Take-Two on tunnettu parhaiten tietokone- ja pelikonsolipeleistään, kuten Grand Theft Auto -toimintapelisarjastaan sekä NBA 2K -urheilupelisarjastaan. Yhtiön vuonna 2013 julkaisema Grand Theft Auto V -peli on yksi kaikkien aikojen myydyimmistä videopeleistä. Peliä on myyty yli 155 miljoonaa kappaletta.

Viime vuosina Take-Two on laajentanut liiketoimintaansa myös mobiilipeleihin. Yhtiö on hankkinut muun muassa Playdots-, SocialPoint- sekä Nordeus-pelistudiot. Myös Facebookiin selainpeleistä tunnetuksi tullut Zynga keskittyy nykyään vahvasti mobiilipelien valmistukseen.

Suositellut

Uusimmat