Googlen chatbotti Bard on nyt saatavilla EU:ssa uusine ominaisuuksineen
Bard osaa muun muassa koodata, puhua yli 40 kieltä ja analysoida kuvia.
Max Lehtinen
14.7.2023

Googlen generatiivinen tekoäly Bard on nyt saatavilla EU:ssa, yritys kertoi blogipostauksessaan heinäkuun keskivaiheilla. 

Google lanseerasi Bardin Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa jo maaliskuussa, mutta EU:ssa julkaisu viivästyi yksityisyydensuojaan liittyvien huolenaiheiden vuoksi.

EU-lanseerauksen ohessa chatbotti sai pitkän listan uusia ominaisuuksia, kuten kyvyn antaa puhuttuja vastauksia yli 40 kielellä, esimerkiksi arabiaksi, kiinaksi, saksaksi ja hindiksi. 

Googlen mukaan puhutut vastaukset ovat esimerkiksi mainio tapa harjoitella vaikeiden sanojen lausumista.

Google on lisännyt chatbottiin myös mahdollisuuden uudelleennimetä ja kiinnittää tärkeitä keskusteluja, joita voi nyt jakaa linkillä ystäville, sukulaisille tai kollegoille luettavaksi.  

Lisäksi Bardin vastausten tyyliä voi jatkossa muuttaa noudattamaan yhtä viidestä mahdollisesta vaihtoehdosta: yksinkertainen, pitkä, lyhyt, ammattimainen tai rento. 

Koodareita Google pyrkii miellyttämään mahdollistamalla Bardin kirjoittaman koodin siirtämisen Replit-ohjelmointiympäristöön. 

Bardiin sisäänrakennetun kuvantunnistusjärjestelmän avulla se osaa tulkita kuvien sisältöä mainiosti. Googlen mukaan tämä ominaisuus on tosin toistaiseksi mahdollinen vain englanniksi.

Voit kokeilla Bardia itse täällä.  


Kuva: Mojahid Mottakin

Suositellut

Uusimmat