Googlen Bard-tekoäly kytkeytyy nyt myös henkilökohtaiseen Google-pilveen
Bard-tekoäly hakee jatkossa tietoa internetin ohella muun muassa Gmail-sähköpostista, dokumenteista ja Google Drive -tallennuspaikasta.
IT Insider toimitus
20.9.2023

Googlen Bard-tekoälyn tuore päivitys integroi tekoälyn tiiviisti osaksi Googlen pilvipalveluita. Bard osaa jatkossa etsiä tietoa myös omasta Gmail-postilaatikosta, dokumenteista, YouTubesta, kartoista, Google Drive -pilvitallennuspaikasta ja muista Googlen palveluista.

Googlen mukaan tekoälyn kytkeminen pilvipalveluihin helpottaa tiedon löytämistä ja sen käsittelyä. Bard osaa esimerkiksi tiivistää sähköpostin sisällön tai hakea Driveen tallennetuista dokumenteista tärkeimmät asiat.

Tekoälyn avulla Google-käyttäjien ei tarvitse enää etsiä tietoa eri dokumenteista tai sähköposteista. Bard tekee sen heidän puolestaan ja jalostaa sitä tarvittaessa eteenpäin. Tekoälyä voi käyttää esimerkiksi kaavioiden tekemiseen löydetyn tiedon pohjalta tai hotellivarausten tekemiseen sähköpostista löydettyjen lentotietojen perusteella.

Ominaisuus on toistaiseksi saatavilla vain englanniksi.

Tietoturva ja datan käyttö on Googlen mukaan kunnossa. Henkilökohtaista dataa ei käytetä tekoälyn kouluttamiseen eivätkä ihmiset näe sitä missään kohtaa.

Lisäksi tekoälyominaisuus ei tule automaattisesti käyttöön, vaan käyttäjien pitää itse kytkeä se käyntiin. Sen voi myös laittaa pois päältä milloin vaan. Palvelu on saatavilla Google-käyttäjille myös Suomessa.

Suositellut

Uusimmat