Google yhdistää tekoälyvoimiaan
Uuden Google DeepMind -yksikön sisään tulee kaksi suurinta Googlen tekoälyä tutkivaa tutkimusryhmää. Tavoitteena on lisätä Googlen kilpailukykyä kovaa vauhtia etenevän tekoälyn tutkimuksessa.
IT Insider toimitus
21.4.2023

Hakujätti Google pyrkii saamaan lisää vauhtia kehitystyöhönsä tekoälykilpailussa järjestelemällä organisaatiotaan uudestaan, kertoo The Wall Street Journal. Yhtiö laittaa yhteen kaksi sen suurinta tekoälyä tutkivaa yksikköä, DeepMindin ja Brainin. Uusi yksikkö on nimeltään Google DeepMind.

Sen johdossa tulee olemaan DeepMindia nykyisin vetävä Demis Hassabis. Google osti Hassabiksen perustaman ja johtaman DeepMindin vuonna 2014.

Entinen Google Researchin ja Brain-yksikön johtaja Jeff Dean tulee olemaan uuden Google DeepMindin tieteellinen johtaja. Googlen mukaan Dean tulee vetämään koko Googlen kriittisimpiä ja strategisia tekoälyhankkeita.

”Kehityksemme tekoälyssä vauhdittuu merkittävästi, kun yhdistämme osaajat yhteen tiimiin ja lisäämme siihen Googlen tietotekniset resurssit”, yhtiön toimitusjohtaja Sundar Pichai kirjoitti blogissa.

Liike on seurasta OpenAI:n markkinoille tuomasta laajan kielimallin tekoälystä GPT:stä. Se sai Googlen havahtumaan tekoälyn suurista läpimurroista. Yhtiö julkaisi pikavauhtia oman chat-tekoälynsä Bardin. Ja nyt uuden yksikön tavoitteena on epäilemättä saada uusia tekoälytuotteita markkinoille nopeasti.

Kuva Kai Wenzel Unsplash

Suositellut

Uusimmat