Google testaa Chromessa tekoälytoimintoa, joka kirjoittaa tiivistelmiä artikkeleista
Ominaisuus on ensin käytössä mobiililaitteilla Yhdysvalloissa. Tekoälyhaun betaversioon tulee myös muita parannuksia.
Max Lehtinen
16.8.2023

Googlen tekoälyavusteinen Search Generative Experience (SGE) on saamassa uuden toiminnon, jonka avulla käyttäjä voi pyytää haluamistaan verkkoartikkeleista tekoälyn luomat tiivistelmät, Googlen blogissa kerrotaan. 

Yhdysvalloissa kokeiluvaiheessa oleva SGE osasi jo aiemmin tiivistää hakutuloksia yleisellä tasolla tiedonetsinnän nopeuttamiseksi, mutta uusi ominaisuus käyttää lähteenä vain käyttäjän haluamaa verkkoartikkelia.

“Joillakin sivuilla voit napauttamalla nähdä tekoälyn luoman luettelon artikkelin tärkeimmistä kohdista ja linkkejä, jotka vievät sinut sivulla suoraan etsimääsi kohtaan”, kertoo Rany Ng, hakuun keskittyvä tuotehallinnon varatoimitusjohtaja. 

Googlen mukaan uusi ”SGE selaamisen aikana” -niminen toiminto on suunniteltu näyttämään tekoälyn luomia avainkohtia vain artikkeleista, jotka ovat vapaasti yleisön saatavilla verkossa.

Ominaisuus otetaan käyttöön “varhaisena kokeiluna” SGE:ssä, joka on ollut jo toukokuusta lähtien yhdysvaltalaisten käyttäjien testattavana. 

Google tekee SGE:hen muitakin parannuksia. 

Tiedettä, taloutta ja historiaa koskeviin tiivistelmiin, jotka generatiivinen tekoäly kirjoittaa hakuikkunan yläreunaan, lisätään avainsanoja selittävä ominaisuus. Alleviivatut sanat ovat aiheelle tärkeitä, koska ne esiintyvät usein hakutuloksissa. 

SGE:n ohjelmointiominaisuuteen Google lisää parannuksen, jossa koodin osat on värikoodattu, mikä helpottaa koodin eri elementtien, kuten avainsanojen, kommenttien ja merkkijonojen tunnistamista.

Googlen emoyritys Alphabetin toimitusjohtaja Sundar Pichai sanoi heinäkuussa, että ”ajan mittaan [SGE] vain muuttuu tavaksi, jolla haku toimii”.

Kuva: Pawel Czerwinski 

Suositellut

Uusimmat