Google kiristää vyötä
Säästöjä etsitään jopa nitojista ja teipeistä, kun it-jätti hakee toiminnan tehostusta. Säästöillä pyritään myös saavuttamaan yhtiön hiilineutraaliustavoite vuodelle 2025.
IT Insider toimitus
04.4.2023

Google on ollut perinteisesti edelläkävijä työntekijöille tarjottavien työsuhde-etujen suhteen. Yhtiön konttoreilla on ilmaista ruokaa, kuntosaleja ja ohjattua liikuntaa. Lisäksi henkilöstöllä on laajat terveydenhuoltoedut ja eläkejärjestelyt, muiden muassa.

Säästöt ovat iskemässä myös Googleen. Yhtiö on jo irtisanonut tuhansia työtekijöitä ja nyt yhtiö aloittaa uuden ”kestävien säätöjen” ohjelman, kertoo CNN.

Säästöjä tehdään kautta linjan. Yhtiö esimerkiksi vähentää ohjattua liikuntaa sekä pidentää tietokoneiden uusimisväliä. Listalla on myös vähäpätöiseltä vaikuttavia asioita, kuten nitojia ja teippiä, joissa tullaan säästämään.

Ikävämpiä säästöjä ovat muun muassa irtisanottuihin työntekijöihin kohdistuvat lisäsäästöt. Yhtiö keskeyttää irtisanottujen työntekijöiden sairausloma ja vanhempainvapaakorvaukset.

Osa säästöistä on paketoitu osaksi Googlen tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2025, osa on avoimesti kululeikkauksia. Esimerkiksi aloittavien työtekijöiden tietokoneen vaihtaminen Applen Mac Bookista Googlen omaan edullisempaan Chromebookiin on vain taloudellinen päätös.

Yhtiön talousjohtaja Ruth Porat kertoi viestissään henkilöstölle, että ”toimenpiteet ovat erityisen tärkeitä nykyisen haastavan taloustilanteen ja tekoälyn tarjoaman mahdollisuuden ja siihen vaadittavien investointien vuoksi.

Porat viittasi viestissään myös vuoteen 2008, jolloin yhtiö trimmasi finanssikriisin aikaan edellisen kerran toimintaansa.

”Myös vuonna 2008 kulumme kasvoivat nopeammin kuin liikevaihtomme. Aiomme jälleen tunnistaa datasta, mitkä kulurakenteemme eivät ole niin tehokkaita kuin voisivat olla”

Suositellut

Uusimmat