Google helpottaa vaihtoa iOS:stä Androidiin uudella sovelluksella
Uusi Switch to Android-sovellus julkaistiin App Storeen listaamattomana sovelluksena. Sovelluksen avulla käyttäjä voi siirtää dataa iOSin ja Androidin välillä langattomasti.
Kalle Keinonen
19.4.2022

Google julkaisi ilmaisen iOS-sovelluksen, joka helpottaa datan siirtämistä iPhone-puhelimesta Android-puhelimeen, kertoo 9to5Google.

Vielä hetki sitten käyttöjärjestelmien välinen tiedonsiirto täytyi tehdä työläästi käsin esimerkiksi Google Driven avulla. Viime vuonna julkaistu Android 12 -käyttöjärjestelmä helpotti tehtävää hieman: yhteystietojen, sovellusten ja median kopioiminen onnistui Applen Lightning liitännän avulla.

Uuden Switch to Android -sovelluksen avulla tietyn datan siirtäminen iOS-käyttöjärjestelmästä Android-käyttöjärjestelmään onnistuu nyt täysin langattomasti.

Sovelluksen kuvauksen perusteella se mahdollistaa kuvien, videoiden, yhteystietojen ja kalenteritapahtumien siirron langattomasti uuteen Android-laitteeseen. Kaikkea dataa sovellus ei kuitenkaan pysty siirtämään: lista ei sisällä esimerkiksi viestejä tai sovelluksia. 

Sovellus julkaistiin Applen App Storeen listaamattomana sovelluksena. Käytännössä sovellukseen pääsee käsiksi vain suoran linkin kautta, eikä sitä voi löytää suoraan App Storesta.

Voit ladata sovelluksen tämän linkin avulla.

Myös Apple on tarjonnut vuodesta 2015 lähtien samankaltaista ”Move to iOS” -sovellusta, joka helpottaa käyttäjiä vaihtamaan Android-puhelimesta iPhoneen. 

Suositellut

Uusimmat