Gofore ostaa digiyhtiön Saksasta
Saksalainen digitalisaatio- ja ohjelmistoyhtiö eMundo toimii Saksan lisäksi Itävallassa ja Pohjois-Italiassa.
IT Insider toimitus
28.10.2022

Gofore ostaa saksalaisen digitalisaation asiantuntija- ja ohjelmistoyhtiö eMundon 8 miljoonalla eurolla.

Yrityskaupalla Gofore pyrkii vahvistamaan asemaan saksankielisessä eruoopassa. Goforen strategiaan on kirjattu kasvu niin orgaanisesti kuin yritysostoin.

Kauppa toteutuu marraskuun alussa, jolloin eMundon osakekanta siirtyy Gorofelle ja ostetun yritykksen osakkaat siirtyvät Goforen osakkeenomistajiksi.

Kauppahinnasta 30 prosenttia maksetaan osakkeina ja loput käteisenä. Myyjillä on lisäksi kolmen vuoden lisäkauppahintaoptio, jossa Gofore maksaa kasvu- ja kannattavuustavoitteiden toteutuessa korkeintaan 2,8 miljoonaa euroa käteisvastikkeena. Tavoitteet ovat 25 prosentin vuosittainen liikevaihdon kasvu ja saman suuruinen kannattavuuden parantuminen.

Vuonna 2000 Münchenissä perustettu eMundo työllistä 96 henkilöä. Sillä on seitsemän toimipistettä Saksassa, Itävallassa ja Pohjois-Italiassa. eMundo suunnittelee ja toteuttaa digitalisaatiohankkeita ja kehittää räätälöityjä ohjelmistoja strategisiin toimintoihin kuten kyberturvallisuuteen, palveluprosesseihin, julkiseen liikenteeseen ja autoteollisuuteen.
Sen suurimpia asiakkaita ovat Saksan rautatieyhtiö Deutsche Bahn, BMW ja Skidata, sekä merkittävä valtion viranomainen.

eMundon tietoturvalla on TISAX-sertifiointi, joka on Euroopan autoteollisuuden määrittelemä tietoturvastandardi.

Yhtiö on kasvanut viime vuosina noin 20 prosenttia vuodessa. eMundon liikevaihto oli 6,1 miljoonaa euroa vuonna 2021 ja käyttökate (EBITDA) 0,4 miljoonaa euroa. Tälle vuodelle eMundo tavoittelee vuodelle 2022 yli 30 prosentin liikevaihdon kasvua ja kannattavuuden parantumista.

Tämä yrityskauppa tukee Goforen strategian mukaista kasvua eMundon isojen, pitkäaikaisten asiakassuhteiden myötä. eMundo täydentää sekä Goforen julkisen että yksityisen sektorin palvelutarjontaa ja asiakasportfoliota.

”Yhtiöllä on pitkäaikaisia suhteita suurten, alansa johtavien, asiakkaiden kuten BMW:n ja Deutsche Bahnin, kanssa. Meillä on selvää synergiaa ja kasvupotentiaalia liiketoiminnassa, sekä julkis- että yksityissektorin asiakkuuksissa ja ihmislähtöisessä kulttuurissa. Näemme eMundon muodostavan meille vahvan kasvualustan Saksassa. Toivotan eMundon lämpimästi tervetulleeksi Gofore-perheeseen”, toteaa Goforen toimitusjohtaja Mikael Nylund.

eMundon toimitusjohtaja ja yksi yhtiön perustajista Günther Palfinger pitää Goforea kulttuuriltaan yhteensopivana kumppanina.

”Meille se tarkoittaa esimerkiksi henkilöstön pääsyä osaksi yrityksen menestystä kannustinohjelman kautta, mikä on täydellistä. Goforen hyvä työnantajakuva tukee myös rekrytointiamme. Meillä on Goforen kanssa hieno mahdollisuus kasvaa tällä valtavalla markkinalla, jolla digitaalisen murroksen palvelujen tarve on erittäin vahva, ei vain julkissektorilla vaan esimerkiksi auto- ja muussa teollisuudessa.”

Palfinger ja muut eMundon avainjohtajat jatkavat yhtiön palveluksessa.

Suositellut

Uusimmat