Gofore ostaa älykkään teollisuuden ohjelmistoyritys Devecton
Kauppa vahvistaa Goforen asemaa yksityisellä sektorilla ja sen palveluita teollisuuden digitaalisessa muutoksessa.
IT Insider toimitus
04.1.2022

Tietotekniikan palvelutalo Gofore ostaa älykkäiden laitteiden ja koneiden ohjelmistokehitykseen ja -testaukseen sekä testausjärjestelmiin erikoistuneen Devecto Oy:n koko osakekannan.
Yhtiöt tiedottivat kaupasta vuodenvaihteen jälkeen ensimmäisenä arkipäivänä ja se pantiin toimeen välittömästi.

Devecto tarjoaa älykkäiden laitteiden ja koneiden vaativaa ohjelmistosuunnittelua, niihin liittyviä palveluja ja työkaluja. Yhtiöllä on 130 työntekijää Jyväskylässä, Espoossa, Tampereella, Oulussa ja Kajaanissa. Devecto palvelee asiakkaita tarvemäärittelystä ja palvelumuotoilusta aina kokonaisten järjestelmien ja digitaalisten palvelujen kehittämiseen ja laadunvarmistukseen. Sen asiakkaita ovat muun muassa Ponsse, Valtra ja ABB.

Yhtiön liikevaihto tullee olemaan noin 10,7 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 2,0 miljoonaa euroa tilikaudella 2021. Vuonna 2020 Devecton liikevaihto oli 7,8 miljoonaa euroa ja käyttökate 1,5 miljoonaa euroa.

Devecto jatkaa itsenäisenä yhtiönä, ja yhtiö raportoidaan 3.1.2022 alkaen osana Gofore-konsernia. Gofore arvioi Devecton liikevaihdon kasvun jatkuvan myönteisenä vuonna 2022.

Kauppahinta on 21 miljoonaa euroa. Gofore maksaa 70 prosenttia summasta prosenttia käteisvastikkeena ja 30 prosenttia osakevastikkeena. Lisäksi on sovittu enintään viiden miljoonan lisäkauppahinnasta, joka perustuu Devecton vuoden 2022 taloudelliseen tulokseen. Osa kauppahinnan maksua toteutetaan suunnatulla osakeantina Devecton omistajille.

Devecton toinen perustaja Harri Laukkanen aloittaa kaupan myötä yhtiön toimitusjohtajana. Edellinen toimitusjohtaja ja toinen perustaja Pasi Salonen jatkaa yhtiössä tukemassa integraation läpivientiä.

Goforen hallituksen puheenjohtaja Timur Kärki avaa kaupan taustoja LinkedIn-profiilissaan.
“Goforessa on jo aiemmin ollut hyviä ja pitkäaikaisia asiakassuhteita teollisuussektorilla esimerkiksi palvelumuotoilun ja erityisesti laadunvarmistuksen saralla. Nyt saamme rutkasti lisää osaamista ja kokemusta hyvin laaja-alaisesti älykkääseen teollisuuteen, liikkuviin koneisiin ja ajoneuvoihin ja niiden digitaaliseen kehittämiseen liittyen. Meidän Intelligent Industry -palvelut ovat jatkossa hyvin keskeinen osa konsernin liiketoimintaa. Devecton hankinta on mielestäni kokoansa ja hintaansa merkityksellisempi asia yhtiön draaman kaaressa. Palaamme tähän asiaan varmasti tuonnempana ja täsmällisemmin”, Kärki kirjoittaa.

Kuva Scott Graham Unsplash

Suositellut

Uusimmat