Fortumin Juha Härkönen on Vuoden Tietoturvapäällikkö
Turvallisuusjohtaja Härkösen johdolla yhden Suomen keskeisimmän huoltovarmuuskriittisen yrityksen tieto- ja kokonaisturvallisuutta on kehitetty määrätietoisesti nopeasti toimintaympäristön muutoksiin reagoiden.
IT Insider toimitus
09.11.2023

Fortumin turvallisuusjohtaja, Vice President, Juha Härkönen on valittu tämän Vuoden Tietoturvapäälliköksi.

Suomen suurin tietoturva-ammattilaisten yhdistys Tietoturva ry palkitsee vuosittain tietoturvan parissa ansioituneen henkilön Vuoden Tietoturvapäällikön arvonimellä. on jakanut vuoden tietoturvatunnustukset 

Juha Härkösen ura on alkanut 1980-luvun puolivälissä tietoturvallisuuden parissa. Hän on ollut perustamassa ja johtamassa muun muassa Keskusrikospoliisin Kyberturvallisuusyksikköä 1990-luvulla, samalla hän perusti telekuuntelu- ja televalvontatoiminnot Suomeen. Viimeiset reilut 20 vuotta hän on toiminut vaativissa turvallisuuden eri osa-alueita sisältävissä johtamistehtävissä Fortumissa. 

Hän on onnistunut menestyksekkäästi varmistamaan Fortumin liiketoimintojen turvallisuuden 2020-luvun keskeisissä haasteissa niin GDPR-implementoinnissa, koronaviruspandemian kuin Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan osalta, jotka ovat vaatineet yritykseltä nopeaa reagointia. Fortum toimii tällä hetkellä 12 valtiossa, mikä myös edellyttää jatkuvaa turvallisuuteen liittyvää vaatimustenmukaisuuden toteuttamista ja sen osoittamista. Tästä Härkönen on saanut erityisesti tunnustusta. 

Juha on osallistunut 90-luvulta alkaen kyperrikoslainsäädännön kehittämiseen kuten myös tietosuojasäännösten kehittämiseen erilaisissa työryhmissä. Hän ollut myös aktiivisesti mukana turvallisuusalan järjestöjen hallituksissa. Edellisen lisäksi hän on odotettu puhuja, joka pystyy jakamaan kymmenien vuosien kokemuksensa suorilla, konkreettisilla esimerkeillä kuulijoiden helposti ymmärtämään muotoon. 

“Juha Härkönen on erinomainen esimerkki siitä, kuinka yhden Suomen keskeisimmän huoltovarmuuskriittisen yrityksen tieto- ja kokonaisturvallisuutta on kehitetty määrätietoisesti nopeasti toimintaympäristön muutoksiin reagoiden”, toteaa Tietoturva ry:n puheenjohtaja Tomi Marttinen. 

Vuoden tietoturvapäällikön tunnustus myönnetään henkilölle, joka on ennakkoluulottomasti ja esimerkillisesti kehittänyt tietoturvan tai tietosuojan toimintatapoja sekä edellytyksiä organisaatiossaan tai omalla toiminnallaan merkittävästi edistänyt tietoturva-ammattilaisten verkostoitumista ja puolueettoman tiedon jakoa organisaatiorajojen yli. 

Lisäksi Tietoturva ry nimesi avoimuuden Vuoden Tietoturvailmiöksi ja tekoälyn ja sitä hyödyntävät palvelut Vuoden Tietoturvapalveluksi.

Suositellut

Uusimmat