Ferrarin voi pian ostaa kryptovaluutoilla
Ferrari täyttää potentiaalisten asiakkaidensa toiveen ja mahdollistaa autojen ostamisen kryptoilla. Aluksi tämä on mahdollista Yhdysvalloissa ja maksutapa laajenee myöhemmin myös Eurooppaan.
IT Insider toimitus
16.10.2023

Kryptovaluutoilla rikastuneiden ihmisten ei kohta enää tarvitse vaihtaa Bitcoinejaan, ethereitään tai USDC-valuttojaan dollareihin auton ostamista varten. Luksusurheiluautovalmistaja Ferrari mahdollistaa pian autojen ostamisen kryptovaluutoilla. Aluksi maksutapa tulee mahdolliseksi Yhdysvalloissa, mutta se laajenee sen jälkeen myös Eurooppaan.

Ferrari kertoo, että se on kuunnellut nuorta kryptoilla vaurastunutta mahdollista asiakaskuntaa ja kryptoilla maksaminen on ollut tietyssä segmentissä suuri toive, kertoo Reuters.

Moni muu autovalmistaja tai muunkaan kalliimman tuotteen valmistaja ei mahdollista virtuaalirahan käyttöä maksamisessa. Syinä ovat muun muassa arvon voimakas vaihtelu ja kryptojen louhinnan ilmastovaikutukset. Esimerkiksi Tesla lopetti kryptojen hyväksymisen vuonna 2021 juuri niiden louhimisen ympäristövaikutuksen vuoksi.

Ferrarin markkinointijohtaja Enrico Gallieran mukaan kryptovaluutat ovat vähentäneet hiilijalanjälkeään eikä uusi maksutapa vaikuta Ferrarin tavoitteeseen olla hiilineutraali koko arvoketjun osalta vuoteen 2030 mennessä.

Kuva Jannis Lucas Unsplash

Suositellut

Uusimmat