Facebook kokeilee uusia keinoja valeuutisten karsimiseen
Ryhmien ylläpitäjät saavat päivityksen myötä paljon uusia oikeuksia, ja he voivat esimerkiksi rajoittaa väliaikaisesti tietyn henkilön toimintaa.
Kalle Keinonen
11.3.2022

Facebook julkaisee uusia ominaisuuksia, jotka auttavat ryhmien ylläpitäjiä pitämään yhteisönsä turvallisena, hallitsemaan vuorovaikutusta ja kitkemään disinformaatiota. Uudet ominaisuudet ovat maailmanlaajuisesti kaikkien käyttäjien saatavilla.

Ryhmän ylläpitäjä voi esimerkiksi estää automaattisesti julkaisun, joka sivullisen mukaan sisältää väärää tietoa. Ylläpitäjä voi myös keskeyttää väliaikaisesti ryhmäläisen julkaisut, kommentoinnin, reaktiot, osallistumisen ryhmäkeskusteluihin sekä muita toimintoja. Uusi ominaisuus on suunniteltu helpottamaan ryhmän ylläpitäjän työtä.

Lisäksi ylläpitäjät voivat nyt automaattisesti hyväksyä tai hylätä jäsenpyynnöt asettamiensa kriteerien perusteella.

Ryhmän ylläpitäjän ”Admin Home” -sivu on saanut uuden ilmeen. Sivu sisältää nyt yleiskatsausosion, joka helpottaa ylläpitäjän toimintaa. Facebook lisäsi myös ominaisuuden, jonka avulla ylläpitäjät voivat kutsua uusia jäseniä sähköpostin välityksellä. Ylläpitäjät voivat jakaa QR-koodeja, jotka johtavat ryhmän ”About” -sivulle.

Facebook-ryhmät ovat tunnettuja siitä, että joidenkin ryhmien jäsenet levittävät haitallista sisältöä ja disinformaatiota. Keskiviikon uudet ominaisuudet vastaavat tähän ongelmaan. Nyt ryhmien ylläpitäjät saavat enemmän vastuuta ongelmien kitkemisessä.

Suositellut

Uusimmat