Facebook antaa käyttäjille valtaa uutisvirtaan
Some-jätti Facebook kokeilee uutisvirrassaan ominaisuutta, jossa käyttäjät pääsevät itse päättämään minkalaista sisältöä heille näytetään.
IT Insider toimitus
19.11.2021

Facebookin emoyhtiö Meta aikoo muuttaa jälleen kerran FB-käyttäjien uutisvirran näkymää. Yhtiö kertoi blogissaan, että se kokeilee aluksi rajoitetulla käyttäjämäärällä toimintoja, missä käyttäjät voivat päättää keneltä he haluavat nähdä sisältöä. Esimerkkejä tällaisista ovat läheiset ystävät, perhe, ryhmät ja muut kiinnostavat sivut.

The Verge kirjoittaa, että Facebook on muokannut uutisvirtaansa useaan otteeseen vuosien aikana. Vuonna 2015 uutisvirtaa muutettiin niin, että läheisten ystävien päivitykset näkyvät useammin kuin brandien ja kustantajien päivitykset. Vuonna 2016 Facebook kertoi samankaltaisesta päivityksestä.
Sen sijaan vuonna 2018 uutisvirtaa muutettiin niin, että se näytti enemmän sisältöjä, jotka aktivoivat käyttäjiä kommentoimaan ja keskustelemaan.

Vuonna 2020 yhtiö puolestaan aikoi painottaa laadukkaita ja luotettavia uutislähteitä. Tämä päivitys vedettiin takaisin joulukuussa, mikä ei The Vergen mukaan miellyttänyt kaikkia Facebookin työntekijöitä.

Nyt tulossa oleva uudistus kuulostaa jälleen erinomaiselta. Käyttäjät pääsevät siis muokkaamaan uutisvirtaa haluamakseen. Meta kirjoitti blogissaan, että päivitys on osa jatkuvaa prosessia, jossa ihmisille annetaan enemmän valtaa uutisvirran sisältöön.

Kuva Joshua Hoehne Unsplash

Suositellut

Uusimmat