EU tutkii Applen alustamaksun
Applen uusi kilpaileville sovelluskaupoille tarkoitettu alustamaksu voi vesittää EU:n uuden digimarkkinalain toimintaa.
IT Insider toimitus
21.3.2024

EU:n antitrustipomo Margrethe Vestagerin mukaan EU aikoo tutkia, riikkooko Applen kilpaileville sovelluskaupoille suunnittelema alustamaksu uutta digimarkkinalakia. Apple sallii jatkossa muut sovelluskaupat alustoillaan, mutta yritysten pitää maksaa kiinteä 50 sentin alustamaksu jokaista asennettua sovelluskauppaa kohti. 

Applen kanssa sovelluskaupoista pitkään vääntänyt Epic Games ilmotiti heti tyytymättömyytensä Applen ratkaisuun ja EU  näyttää myös olevan epäilevällä kannalla. 

“Selvitämme, onko Applen uusi maksujärjestely sellainen, ettei se käytännössä tuo kuluttajille etuja”, Vestager kertoi Reutersille. 

Vestagerin mukaan Applen kaltaiset alustayhtiöt eivät voi myöskään viestinnällään yrittää pitää asiakkaita omassa ympäristössään. Apple on kertonut, että kilpailevat sovelluskaupat ovat turvallisuusriski, minkä vuoksi ne on pidetty poissa iOS-ekosysteemistä. 

“Digimarkkinalain tarkotus on avata markkinaa muille palveluntarjoajille. Palveluiden turvallisuuden rakentaminen on näiden palveluntarjoajien vastuulla.”

Suositellut

Uusimmat