EU-komissio mätkäisi Applelle miljardisakot musiikkipalveluista
Komission mukaan Apple on vaikeuttanut kilpailua sovelluskauppansa kautta. Yhtiölle määrättiin 1,8 miljardin euron sakot. Applen mukaan päätöksen suurin hyötyjä on Spotify.
IT Insider toimitus
04.3.2024

EU-komissio määräsi Applelle 1,8 miljardin euron sakon määräävän markkina-aseman käytöstä sovelluskaupassaan. Päätös koskee musiikkipalveluita. Päätöksen mukaan Apple on estänyt palveluja tarjoamasta käyttäjilleen palveluja App Storen maksuliikenteen ulkopuolelta.

Odotettua suurempi sakko on Applen ensimmäinen EU:lta saama maksu. ”Apple käytti hallitsevaa markkina-asemaansa väärin yli vuosikymmenen” sanoi EU:n antitrustijohtaja Margrethe Vestager. ”He estivät kehittäjiä kertomasta edullisemmista vaihtoehtoista Applen ekosysteemin ulkopuolella.”

Apple aikoo valittaa päätöksestä. Yhtiön mukaan lainsäätäjät eivät esittäneet todisteita kuluttajien haitasta ja siitä, että musiikkipalvelujen markkina on kilpailukykyinen, menestyvä ja nopeasti kasvava.

EU-komissio aloitti tutkinnan musiikkipalvelu Spotifyn valituksen pohjalta. Spotifyn mukaan sen oli pakko nostaa hintoja, koska Apple piti sitä kuristusotteessaan App Storellaan.

”Tämän päivän päätöksessä on ironista, että kilpailun nimissä komissio sementoi eurooppalaisen menestyvän musiikkipalvelun dominoivan aseman”, Apple tiedotti päätöksen jälkeen.

Suositellut

Uusimmat