EU haluaa vahvistaa merikaapeliverkostoa
Nykymuodossaan tietoliikennekaapeleita on liian vähän, jolloin ne ovat alttiita erilaisille häiriöille tai sabotaasille.
IT Insider toimitus
13.10.2023

Nykymuodossaan tietoliikennekaapeleita on liian vähän, jolloin ne ovat alttiita erilaisille häiriöille tai sabotaasille.

EU haluaa parantaa nykyistä tietoliikenteen merikaapeliverkostoa, selviää Politicon käsiinsä saamasta dokumentista. Nykyisellään kaapeleita on liian vähän maiden välillä, mikä altistaa verkot häiriöille, vioille tai sabotaasille.

Asian ajankohtaisuutta alleviivasi nyt tapahtunut Suomen ja Viron välisen merikaapelin ja kaasuputken vaurioittamisessa.

Merenalaiset tietoliikenneyhteydet ovat nykyaikaiselle internet-taloudelle elinehto. Ilman niitä bitti ei kulje riittävän nopeasti.

Politicon käsiinsä saaman Euroopan Komission sisäisen paperin mukaan EU:n tavoittena on rakentaa kaksi uutta merenalaista runkoverkkoa. EuroRing olisi Euroopan sisäiseen internetliikenteeseen ja Global Ring strategisiin kansainvälisiin yhteyksiin.

Politicon arvioiden mukaan merikaapeleiden rakentamisaloite tulee osana uutta verkkostrategiaa ensi vuoden alkupuolella. Kyseessä ovat ei-sitovat suositukset, jotka määrittelisivät Euroopan intresseissä olevat kaapelihankkeet.

Kuva  JJ Ying Unsplash

Suositellut

Uusimmat