EU aikoo avata toimiston Piilaaksoon
Euroopan Unioni suunnittelee uuden toimiston avaamista San Franciscoon. Toimiston tarkoituksena on tuoda EU lähemmäksi Yhdysvaltain teknologiajättejä, joita kohtaan EU on asettanut uusia säädöksiä.
Kalle Keinonen
03.5.2022

Euroopan Unioni suunnittelee uuden toimiston avaamista San Franciscoon, kertoo Politico. Toimiston tarkoituksena on lisätä vuorovaikutusta Piilaakson teknologiajättien kanssa. EU on luomassa uusia säännöksiä teknologiayhtiöille ja vuorovaikutuksen on tarkoitus saada vastaanottavaisemmiksi muutokselle.

Kaliforniassa, aivan San Franciscon vieressä sijaitsevassa Piilaaksossa on maailman suurimpien teknologiayhtiöiden keskittymä. Alueella sijaitsevat muun muassa Applen, Googlen ja Metan pääkonttorit. Hiljattain hyväksytyt EU:n säädökset asettavat yhtiöille tiukkoja rajoituksia ja tarkempaa seurantaa.

EU on asettanut muun muassa digitaalisia markkinoita ja palveluja koskevia säädöksiä, joiden tarkoituksena on esimerkiksi varmistaa, etteivät suuret teknologiayhtiöt käytä markkinavoimaansa väärin.

EU:lla on tällä hetkellä Washingtonissa sijaitseva valtuuskunta, jota valvoo Euroopan ulkosuhdehallinto. San Franciscon uuden toimiston olisi tarkoitus toimia Washingtonin valtuuskunnan ohjauksessa. 

Euroopan ulkosuhdehallinto ei kertonut, milloin toimisto avautuisi. Eräs viranomainen vahvisti, että yksikköön rekrytoidaan tällä hetkellä henkilöstöä. 

Yhdysvaltalaiset viranomaiset ovat kritisoineet EU:n sääntelypyrkimyksiä siitä, että ne ovat keskittyneet yhdysvaltalaisiin yrityksiin. Uudet säädökset voivat myös avata uusia turvallisuushaavoittuvuuksia nettiin, kertovat muutamat Politicon näkemät kirjeet. 

Esimerkiksi Applen toimitusjohtaja Tim Cook on ilmaissut huolensa siitä, että EU:n vaatimus avata sovelluskaupat kolmansien osapuolten kehittäjille voisi ”tuhota iPhonen turvallisuuden”. 

Suositellut

Uusimmat