Etätyö on täällä jäädäkseen – onko tämä huomioitu tietoturvastrategiassanne? 
Etätyöstä on tullut pysyvä osa tämän päivän työskentelykulttuuria. Samalla pääsy yrityksen järjestelmiin ja tietoihin on livahtanut pois yritysten tietoturvapolitiikkojen tai -kontrollien näköpiiristä. ZTNA eli Zero Trust Network Access on tietoturvakonsepti, joka muuttaa perinteistä lähestymistapaa tietoverkon turvallisuuteen.
Kumppanisisällöt: Arrow ECS
15.11.2023

Etätyöstä on tullut pysyvä osa tämän päivän työskentelykulttuuria. Samalla pääsy yrityksen järjestelmiin ja tietoihin on livahtanut pois yritysten tietoturvapolitiikkojen tai -kontrollien näköpiiristä. ZTNA eli Zero Trust Network Access on tietoturvakonsepti, joka muuttaa perinteistä lähestymistapaa tietoverkon turvallisuuteen. Perinteisessä mallissa oletetaan, että jos käyttäjällä on pääsy verkon sisälle, hänellä on automaattisesti oikeus käyttää kaikkia verkossa olevia resursseja. ZTNA kääntää tämän oletuksen päälaelleen ja olettaa, ettei mikään käyttäjä tai laite ole luotettava, vaikka ne olisivatkin verkon sisällä.  

Viisi syytä miksi ZTNA: 

  1. ZTNA auttaa suojaamaan organisaation tietoja ja järjestelmiä, rajoittamalla pääsyä vain tarpeellisille käyttäjille ja laitteille. 
  1. Yhä useammat työntekijät työskentelevät etänä tai liikkuvat paljon. ZTNA mahdollistaa turvallisen pääsyn yrityksen resursseihin riippumatta siitä, missä käyttäjä tai resurssi sijaitsee. 
  1. ZTNA perustuu siihen, että kukaan ei ole automaattisesti luotettava ja se rajoittaa pääsyä vain niihin resursseihin, jotka käyttäjä tarvitsee, pienentäen siten hyökkäyspinta-alaa. 
  1. ZTNA keskittyy vahvasti käyttäjän tunnistamiseen ja pääsyn rajoittamiseen sekä laitteiden turvallisuuden varmistamiseen ennen pääsyn myöntämistä.  
  1. ZTNA auttaa organisaatioita noudattamaan nykyaikaisia sääntelyvaatimuksia tarjoamalla näkyvyyttä ja kontrollia arkaluontoisten tietojen käsittelyyn. 
Tomas Dahlberg, Business Manager, Arrow ECS

ZTNA tarjoaa tehokkaan tavan vähentää riskejä, lisätä tietoturvaa ja tarjoaa joustavuutta organisaation resurssien hallintaan. Nykypäivän tietoturvauhat kehittyvät jatkuvasti ja ZTNA:n avulla pystytään vähentämään riskejä keskittymällä käyttäjien tunnistamiseen sekä pääsyn rajoittamiseen roolin mukaisesti vain tarpeellisiin resursseihin. 

Haluatko oppia lisää siitä, kuinka voit tarjota etätyöntekijöillesi turvallisen ja vaivattoman tavan kirjautua yrityksesi resursseihin? Rekisteröidy tulevaan webinaariimme 29.11. klo 10, jossa syvennymme Symantec Zero Trust Access Network -ratkaisuun ja sen rooliin turvallisessa etätyössä. Ja mikä tärkeintä, näytämme ratkaisun käytännössä demossa. 

Suositellut

Uusimmat