Erka Koivunen nimitettiin Finavian kyberturvallisuusjohtajaksi
Koivunen vastaa jatkossa Finavian tietoturva- ja tietosujastrategian kehittämisestä ja toimeenpanosta sekä kyberturvallisuusjärjestelmästä.
IT Insider toimitus
05.12.2022

Suomen lentoasemista vastaava Finavia on nimittänyt Erka Koivusen kyberturvallisuusjohtaksi. Hän aloittaa tehtävässä 9. tammikuuta 2023.

Koivunen vastaa tehtävässään Finavian tietoturva- ja tietosuojastrategian kehittämisestä ja toimeenpanosta sekä kyberturvallisuusjärjestelmästä.

Erka Koivunen on pitkän linjan tietoturva-asiantuntija. Ennen Finaviaa hän työskenteli tietoturvajohtajana WithSecurella
ja sitä ennen kyberturvallisuuden johtotehtävissä Viestintävirastossa sekä tietoliikenneyhtiö Elisalla.

”Panostamme Finaviassa vahvasti tietoturvan kehittämiseen. Olemme hyvin iloisia saadessamme Erka Koivusen mukaan tiimimme. Uskon, että Erkan mittava kokemus, osaaminen ja palo kehittämiseen mahdollistavat kyberturvallisuuden hallintajärjestelmän kypsyystason kasvattamisen. Toivotan Erkan lämpimästi tervetulleeksi yhtiöömme”, Finavian tietohallintojohtaja Leyla Akgez-Laakso sanoo.

”Finavia johtaa ja kehittää Suomessa 20 lentoaseman infrastruktuuria, joka on tärkeää ja kriittistä myös yhteiskunnan huoltovarmuuden näkökulmasta. Jatkamme kyberturvallisuutemme vahvistamista, kyberriskien hallintaa ja sitä kautta voimme turvata sekä oman toimintamme että lentoliikenteen turvallisuutta”, Erka Koivunen sanoo.

Kuva: Finavia

Suositellut

Uusimmat