Elon Muskista tuli Twitterin suurin osakkeenomistaja
Maanantaina julkaistut viranomaisilmoitukset paljastivat, että Musk oli ostanut 9,2 prosentin siivun Twitteristä. Samalla yhtiön osakkeen arvo nousi maanantaina jopa 27 prosentilla.
Kalle Keinonen
05.4.2022

Ahkerana twiittajana tunnettu Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on ostanut 9,2 prosentin osuuden Twitteristä, kertovat maanantaina julkaistut viranomaisilmoitukset. Samalla Muskista tuli yhtiön suurin osakkeenomistaja.

Musk omistaa nyt yhteensä 73 486 938 Twitterin osaketta, kertoo CNN Business. Musk ei ole paljastanut osakkeiden ostohintaa, mutta perjantain päätöskurssilla osakkeiden arvo olisi ollut noin 2,9 miljardia dollaria.  

Maanantaina, uuden tiedon levitessä, Twitterin osakkeen arvo ponnahti ylös jopa 27 prosentilla.

Kauppa tuli lievänä yllätyksenä, sillä Musk on kritisoinut Twitteriä ja sen politiikkaa viime aikoina. Viime kuussa Musk kertoi ajattelevansa ”vakavasti” uuden sosiaalisen median alustan luomista.

Muskilla on Twitterissä jopa 80 miljoonaa seuraajaa. Vaikka Musk ei ole kommentoinut vielä suoranaisesti uutta hankintaa, hän julkaisi Twitterissä kyselyn, jossa hän kysyi: ”Haluatteko editointipainikkeen?”.

Uudella twiitillään Musk viittasi Twitterin uuteen muokkausominaisuuteen, josta yhtiö kertoi virallisella Twitter-tilillään aprillipäivänä 1. huhtikuuta, kertoo Reuters. Kun Twitteriltä kysyttiin, oliko kyseessä vitsi, yhtiö vastasi: ”Emme voi vahvistaa tai kieltää, mutta voimme muokata lausuntoamme myöhemmin.”

Suositellut

Uusimmat