Elon Musk teki 43 miljardin tarjouksen Twitteristä
Tesla- ja SpaceX-miljardööri Elon Musk osti itsensä aluksi Twitterin suurimmaksi osakkeenomistajaksi. Nyt hän teki 43 miljardin dollarin tarjouksen koko yhtiön osakkeista. Jopa maailman rikkaimmalle kymmenien miljardien käteispotin kerääminen voi olla työlästä.
IT Insider toimitus
14.4.2022

Teslan ja SpaceX:n toimitusjohtaja Elon Musk on tehnyt ostotarjouksen kaikista Twitterin osakkeista. Musk osti viime viikolla yhdeksän prosentin osuuden Twitteristä. Hänestä tuli tuolloin Twitterin suurin osakkeenomistaja. Nyt Muskin tarjouksen perusteella hän on valmis maksamaan lopuista osakkeista 54,20 dollaria, mikä tekee Twitteristä noin 43 miljardin arvoisen. Twitterin osakkeella on käyty kauppaa noin 48 dollarin hintaan.

Twitter tarjosi Muskille viime viikon kaupan jälkeen paikkaa yhtiön hallituksessa, mutta Musk kieltäytyi tarjouksesta. Hän on myös ollut Twitterin kovasanainen kriitikko ja onkin esittänyt paljon parannusehdotuksia. Ilmeisesti hän ei ole ollut täysin tyytyväinen suurimman omistajan vaikutusvaltaan, koska teki tarjouksen lopuistakin osakkeista.

Twitterin hallitus aikoo arvioida Muskin tarjouksen ja tehdä päätöksen, joka palvelee kaikkia Twitterin osakkeenomistajia parhaalla mahdollisella tavalla.

Vaikka Muskin omaisuus onkin tällä hetkellä noin 260 miljardia dollaria, voi kymmenien miljardien käteispotin kerääminen kaupan toteuttamiseksi olla työlästä. Bloomberg arvioi, että Musk joutuu myymään Teslan osakkeita tai ottamaan niitä vastaan lainaa, jotta saa rahoituksen kuntoon.

Lue lisää:

Suositellut

Uusimmat