DNA sai uhkasakon – kuukausi aikaa korjata palvelu lain mukaiseksi
Traficomin mukaan DNA:n toteuttama tarkastuspalvelu rikkoo sähköisen viestinnän palveluista annettua lakia. Traficom on asettanut uhkasakon palvelun korjaamiseksi.
Kalle Keinonen
04.2.2022

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin mukaan DNA:n tarkastuspalvelu ei ole uuden sähköisen viestinnän palvelusta annetun lain mukainen.

Suomessa toimivilla teleoperaattoreilla on ollut vuoden alusta lähtien velvollisuus tarjota asiakkailleen helppo tapa sopimuksen keston tarkastamiseen. Käytännössä asiakkaiden pitää voida tarkastaa määräaikaisen matkaviestiverkon liittymäsopimuksensa päättymispäivä tekstiviestillä.

DNA:lla palvelu ei toimi ilman erillistä hyväksyntää. Traficom velvoittaa yhtiötä korjaamaan palvelunsa ja asetti velvoitteen tehosteeksi uhkasakon. 

Kuluttajat voivat tarkastaa sopimuksensa keston lähettämällä tekstiviestin SOPIMUS tai ruotsiksi ABONNEMANG numeroon 18321. Vastauksena asiakas saa välittömästi operaattoriltaan viestin, joka kertoo määräaikaisen sopimuksen päättymispäivän. Palvelun tarkoituksena on edistää kilpailua.

DNA:n versiossa palvelu ei siis toimi ilman erillistä hyväksyntää.

Traficom velvoittaa DNA:ta korjaamaan virheensä 2.3.2022 mennessä. Yhtiön tulee poistaa palvelustaan vaatimus sen sallimisesta ja toimitettava tieto palvelun lainmukaisesta toteutuksesta 3.3.2022 mennessä.

”Haluamme varmistaa, että kaikilla kuluttajilla on tasaveroinen mahdollisuus käyttää tarkastuspalvelua teleoperaattorista riippumatta”, tähdentää Traficomin päällikkö Petri Peutere.

Traficom velvoittaa DNA:ta maksamaan 100 000 euron uhkasakon, mikäli palvelu ei ole lainmukainen 2.3.2022 mennessä. Lisäksi yhtiön tulee maksaa 16.3.2022 jälkeen 50 000 euroa kutakin täyttä kahta viikkoa kohden niin kauan, kunnes yhtiö on täyttänyt velvoitteen tai valitusviranomainen määrää toisin.

Suositellut

Uusimmat