DNA kokosi yhteen vuoden 2022 teknologiatrendit
Seuraavan vuoden trendeissä korostuvat uusien teknologioiden lisäksi myös koronapandemia ja ilmastonmuutoksen aiheuttamat paineet.
Kalle Keinonen
23.12.2021

DNA keräsi jo viidettä kertaa yhteen tulevan vuoden teknologiatrendit. Vuoden 2022 trendejä on etsitty niin kotimaisesta kuin kansainvälisestäkin mediasta, virtuaalitapahtumista sekä keskusteluista eri alojen huippuasiantuntijoiden kanssa.

Raporttiin kootut 17 trendiä käsittelevät ajankohtaisia ilmiöitä sekä liike-elämän muutoksia. DNA:n mukaan teknologiatrendikokoelma on tehty erityisesti yritysten ja yrittäjien tueksi.

”Tänä vuonna trendiraportti sisältää trendejä terveydenhuollosta kestävään kehitykseen. Raportti auttaa kurkistamaan tulevaisuuteen ja antaa osviittaa siihen, millaiseksi maailma, teknologia, työelämä, liiketoiminta sekä tuiki tavallinen arki ovat muovautumassa vuoden 2022 aikana”, kertoi DNA:n yritysliiketoiminnan johtaja Olli Sirkka.

Vuoden 2022 teknologiatrendeissä erottuvat uudet ja nopeasti kehittyvät teknologiat, kuten tekoäly, metaversumit ja reunalaskenta. Tekoäly jatkaa automaation tehostamista ja kykenee jo vastaamaan sähköposteihin itsenäisesti. Suuret teknologiayritykset kuten Facebook, NVIDIA, Epic Games ja Unity Technologies puolestaan investoivat omiin metaversumiprojekteihinsa.

Myös megatrendit kuten ilmastonmuutoksen torjunta ja kestävä kehitys nousevat selkeästi esiin raportissa. Ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi ihmiskunta tarvitsee ratkaisuja esimerkiksi olemassa olevan materiaalin tehokkaampaan kierrätykseen, ilmastoystävällisempään avaruusteknologiaan sekä täysin uuteen teknologiaan, joka imee hiilidioksidia ilmakehästä.

Koronapandemia näkyy sekä ihmisten toiminnassa että palvelujen kehityksessä. Raportti nostaa esiin mahdolliset joukkoirtisanoutumiset sekä koronapandemiaan liittyvän teknologian, kuten erilaiset digitaaliset terveyspalvelut.

”Pandemia antoi monelle sysäyksen miettiä, mitä he oikeasti haluavat elämältään. Siksi aiempaa useammat ovat pohtineet uudelleenkouluttautumista tai alanvaihtoa. Jokaisen yrityksen ja jokaisen meistä johtajista kannattaa nyt suunnitella, kuinka me voimme tarjota sellaisen työpaikan, jossa työntekijämme haluavat jatkaa”, Sirkka sanoo.

Tarkemmin trendeihin pääset tutustumaan tästä.

Suositellut

Uusimmat