Disney lopettaa metaversumi-yksikkönsä
Viihdejätin suunnitelmissa oli tuoda metaversumi mukaan osaksi sen huvipuistoja ja muita kuluttajapalveluita.
IT Insider toimitus
28.3.2023

Viihdejätti Disney lopettaa metaversumiratkaisuihin keskittyneen seuraavan sukupolven kuluttajakokemuksia kehittävän yksikkönsä. Henkilöstömäärällisesti muutos on pieni, mutta symbolina se kertoo metaversumihuuman jäähtymisestä. Viime vuonna lukuisat suuret toimijat lähtivät kehittämään virtuaalisen ja fyysisen maailman yhdistäviä metaversumiratkaisuja.

Nyt vuotta myöhemmin puheet ovat hiljaisempia eikä tuloksia näy vielä laajassa mittakaavassa.

Disneyn lopetettavassa yksikössä oli noin 50 työntekijää, jotka on kaikki irtisanottu. Kokonaisuudessaan Disney on irtisanomassa noin 7 000 työntekijää yhtiöstä osana 5,5 miljardin kustannussäästöjä.

Metaversumia kehittänyt yksikkö oli Disneyn edellisen toimitusjohtaja Bob Chapekin perustama vuonna 2022. Ajatuksena oli luoda täysin uusi tapa, millä yleisöt ovat vuorovaikutuksessa Disneyn tarinoiden kanssa. Chapek kuvasi metaversumia tarinankerronnan seuraavaksi rajapyykiksi.

Chapek joutui lähtemään Disneyn johdosta marraskuussa 2022 ja tilalle palasi Disneytä pitkään menestyksekkäästi luotsannut Bob Iger.

Yksi metaversumin suurista puolestapuhujista on Facebookin ja Instagramin emoyhtiö Meta. Yhtiö on käyttänyt miljardeja metaversumin kehittämiseen, mutta kuluttajat ovat olleet hitaita lähtemän mukaan.

Metan tiedottaja kertoi talouslehti The Wall Street Journalille, että metaversumi-hanke on alusta asti ollut monivuotinen projekti. Lausunnon mukaan metaversumia kohtaan on helppo olla nyt kyyninen, mutta Meta uskoo siihen, että se on tietotekniikan tulevaisuutta.

Lue lisää:

Kuva Tyler Nix Unsplash

Suositellut

Uusimmat