Digitaaliset persoonat, pelikehitys ja kuluttajatutkimus saivat metaversumi-apurahat
Tietotekniikan tutkimussäätiö myönsi historiansa suurimman apurahakokonaisuuden korkean riskin metaversumi-tutkimushankkeisiin.
IT Insider toimitus
17.8.2022

Tietotekniikan tutkimussäätiö myönsi historiansa suurimman apurahakokonaisuuden metaversumin korkean riskin tutkimushankkeisiin. Yhteensä säätiö myönsi 40 000 euron apurahat, joilla se haluaa osaltaan tukea Suomen korkean tutkimuksen ja tuotekehityksen kansainvälistä kilpailukykyä ja innovatiivisuutta.

Suurimman apurahan eli 20 000 euroa sai Lappeenrannan-Lahden Teknillisen yliopiston tutkimusopettaja Dominik Siemon. Hänen tutkimushankkeensa pyrkii luomaan järjestelmällisen lähestymistavan digitaalisten ja älykkäiden persoonien suunnitteluun ja kehittämiseen. Nämä persoonat edustaisivat yrityksiä digitaalisessa tilassa.

Palkinnot jakaneen raadin mielestä tutkimus on erittäin kunnianhimoinnen mutta silti hyvin toteutettava. Lisäksi hanke erottui edukseen ajankohtaisuudellaan.

Lisäksi säätiö myönsi 10 000 euron apurahat Juho Mattilalle ja Juho-Petteri Huhtalalle. Mattilan hankkeessa hyödynnetään sensoridataa peleissä ja vakuuttavissa järjestelmissä.
Huhtalan hankkeen tarkoituksena on selvittää ja kartoittaa kuluttajien asenteita ja käsityksiä metaversumista Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Tutkimushankkeita arvoi neljän professorin asiantuntijaraati eri yliopistoista. Raadin puheenjohtajana oli professori Tommi Mikkonen Helsingin ja Jyväskylän yliopistoista.

Suositellut

Uusimmat