Dell liittyy irtisanojien joukkoon
Taustalla on pc-tietokoneiden vähentynyt kysyntä. Irtisanomisten jälkeen Dellin henkilöstömäärä on alimmillaan sitten vuoden 2017.
IT Insider toimitus
06.2.2023

Tietokonevalmistaja Dell aikoo irtisanoa noin viisi prosenttia maailmanlaajuisesta työvoimastaan. Yritys sopeuttaa kulujaan pc-koneiden laskeneeseen kysyntään. Yhteensä työpaikkoja lähtee tässä vaiheessa noin 6650. Dellin palveluksessa on irtisanomisten jälkeen 126 300 työntekijää, mikä on pienin määrä sitten vuoden 2017.

Yhtiön operatiivinen johtaja Jeff Clarke kirjoitti henkilöstölle, että markkinatilanne jatkaa heikkenemistään ja tulevaisuus näyttää epävarmalta. Asiasta kertoo Bloomberg.

Dell ja muut tietokonevalmistajat saivat nauttia koronapandemian aikaan voimakkaasta myynnin kasvusta, mutta lasku on ollut yhtä nopeaa.

Tutkimusyhtiö IDC:n ennakkotietojen mukaan PC-myynti laski viime vuoden viimeisellä neljänneksellä jyrkästi. Dell oli suurin häviäjä, myynti laski 37 prosenttia vuoden 2021 vertailukaudesta.

Clarke kertoi henkilöstölle myös, että aikaisemmat kulusäästöt, kuten palkkausten jäädyttäminen ja matkustusrajoitukset eivät enää riitä.

”Olemme navigoineet aikaisemminkin laskukausilla ja olemme tulleet entistä vahvempia ulos”, Clarke kirjoitti. ”Olemme valmiita kun markkina taas kääntyy.”

Lue lisää:

Dellin ohella moni muu teknologiajätti on kertonut irtisanomisistaan viieme viikkoina.
Monella yhtiöllä on ollut vastaava viiden-kuuden prosentin vähennustavoite. Irtisanomisistaan ovat ilmoittaneet muun muassa Microsoft, Alphabet, IBM, SAP ja Salesforce.

Kuva Jipwiki (CC BY-SA 4.0)

Suositellut

Uusimmat