Cloud2 ostaa tanskalaisen pilvitalo KeyCoren
Kauppa vahvistaa Cloud2:n AWS-teknologiaosaamista ja on samalla alkulaukaus yhtiön Pohjoismaiden valtaukselle.
Mikko Torikka
04.4.2024

Pilvipalveluja tarjoava helsinkiläinen Cloud2 ostaa tanskalaisen AWS-teknologioihin keskittyvän KeyCoren. Kaupan myötä Cloud2 saa paljon lisää AWS-osaamista ja KeyCoren noin 40 työntekijää siirtyvät Cloud2:n työntekijöiksi.

Kaupan taustalla on Cloud2:n tavoite laajentua pohjoismaiden johtavaksi pilvipalvelujen tarjoajaksi. Yhtiön omstajajoukossa on pääomasijoittaja Capman Growth ja sitä kautta kasvutavoitteet ovat itsestäänselvyys. KeyCore valikoitui samantyyppisen kulttuurin ja toisiaan täydentävän osaamisen vuoksi.

”Neuvottelut alkoivat vuosi sitten tammikuussa”, kertoo Cloud2:n toimitusjohtaja Henri Grönlund IT Insiderille. ”Molemmat yhtiöt ovat erittäin asiakaskeskeisiä ja ammattitaitoisia. Molempia yhdistää intohimo pilveä kohtaan.”

KeyCoren partneri Christian Petersenin mukaan KeyCore puolestaan haki AWS-osaamisen rinnalle muidenkin pilviteknologioiden osaamista. ”Asiakkaat haluavat yhä enemmän multicloud-ratkaisuja. Tästä syystä lähdimme etsimään kumppanuutta, johon Cloud2 osui loistavasti.”

Kauppa vaikuttaa välittömästi tanskalaisyhtiössä. KeyCoren ulkoasun vaihtuminen Cloud2:n ulkoasuun alkaa välittömästi ja samalla yhtiöiden AWS-osaajat pääsevät jakamaan osaamista ja kokemuksiaan keskenään. Myös yhteisiä projekteja on luvassa, Grönlund kertoo.

Jatkossa yhtiössä on yli 60 AWS-sertifioitua osaajaa. Uusi Cloud2 onkin teknisesti valmis AWS:n Premier-kumppanuustasoon, mikä tapahtuu Petersenin mukaan toivottavasti vielä tämän vuoden aikana.

Kauppa toteutetaan osin osakkeilla ja osin käteisellä. KeyCoren nykyiset partnerit tulevan Cloud2:n omistajien joukkoon.

”Cloud2:n henkilöstöllä on myös omistusta yhtiössä. Emme ole vielä päättäneet, missä vaiheessa mahdollisesti tarjoamme myös entiselle KeyCoren henkilöstölle mahdollisuuden päästä mukaan omistukseen.

Kuvassa vasemmalta Cloud2:n toimitusjohtaja Henri Grönlund ja KeyCoren partnerit Christian Petersen ja Tue Lystrup

Suositellut

Uusimmat