Check Pointin uusi maajohtaja: pilvi, digitalisaatio ja tekoäly luovat lisää kyberriskejä
Tietoturvayhtiö Check Point Softwaren Suomen ja Baltian maajohtaja Viivi Tynjälä uskoo, että tekoäly tulee jo tänä vuonna osaksi hakkereiden työkalupakkia.
IT Insider toimitus
25.1.2023

Kyberturva on noussut maailman epävarmuuden myötä olennaiseksi osaksi organisaatioiden jatkuvuuden suunnittelua. Tietoturvayhtiö Check Point Softwaren Suomen ja Baltian uusi maajohtaja Viivi Tynjälä pitää hyvänä, että kyberasiat ovat nousseet kaikkien tietoisuuteen,.

”Tietoturva koskettaa meitä kaikkia, onpa kyse sitten yksilöistä, yhteiskunnasta, yrityksistä, yhteisöistä tai julkisista organisaatioista, saati valtiollisesta varautumisesta. Kyberturvallisuuden olisi syytä olla meidän kaikkien yhteisellä agendalla”, Tynjälä sanoo.

Check Pointin datan mukaan kyberhyökkäysten määrä kasvoi viime vuonna Suomessa 81 prosenttia edellisvuodesta. Tilanne ei tule helpottamaan.

”Digitalisaatio ja pilveistyminen jatkavat kasvuaan, mikä tuo uudenlaista, jatkuvasti muuttuvaa hyökkäyspinta-alaa. Kriittisten infrastruktuurien suojaamiseen aletaan vasta herätä, ja tämä vaatii spesifiä osaamista, joka on selvästi meidän vahvuutemme”, Tynjälä sanoo.

Uuden vivahteen kyberhyökkäyksiin tuo tekoäly. Esimerkiksi hakkereiden kiinnostus ChatGPT-tekoälyä kohtaan voi entisestään lisätä hyökkäysten määrää.

”ChatGPT:tä on jo käytetty muun muassa haittaohjelmien koodin ja tietojenkalastelusähköpostien kirjoittamiseen”, Tynjälä mainitsee.

Suositellut

Uusimmat