ChatGPT:tä voi pian komentaa kuvilla ja puheella
Uudet ominaisuudet laajentavat suositun tekoälysovelluksen käyttöä tekstilaatikosta uusiin tapoihin. Maksavat käyttäjät saavat ominaisuudet ensin, mutta muillekin se tulee lähiaikoina.
IT Insider toimitus
26.9.2023

ChatGPT-tekoälyä kehittävä OpenAI päivittää työkalunsa ymmärtämään myös kuvia ja puhetta. Tähän asti ChatGPT:tä on komennettu kirjoitetulla tekstillä, mutta jatkossa tekoälylle voi ladata kuvan käsiteltäväksi tai sille voi puhua.

Uudet ominaisuudet tulevat kahden viikon sisällä saatavilla ChatGPT:n maksaville asiakkaille, mutta ilmaisversion käyttäjätkin saavat ominaisuudet käyttönsä ”pian”, kertoo OpenAI.

Ääniohjaus toimii kuiten Amazonin Alexa tai Googlen tekoälyavustaja. Se kuuntelee kysymyksen, muuttaa sen tekstiksi ja syöttää sen tekoälylle. Sen jälkeen ChatGPT lukee vastauksen ääneen. OpenAI:n mukaan vastaukset tulevat olemaan parempia kuin Googlella tai Amazonilla, koska sen teknologia on kehittyneempää.

OpenAI lupaa että ääneen luetut vastaukset saadaan kulostamaan todella ihmisenkaltaisilta vain muumtaman sekunnin puhemallin opettamisella. ChatGPT:n käyttäjille tulee viisi äänivaihtoehtoa käyttöön, mutta OpenAI:lla on teknologialle suuremmat suunnitelmat. Yhtiö kokeilee tällä hetkellä Spotifyn kanssa podcastien kääntämistä toiselle kielelle niin, että alkuperäinen puhuja vaikuttaisi olevan äänessä muillakin kielillä.

Kuvatoiminnallisuudessa ChatGPT yrittää tulkita kuvan sisällön ja tarjoaa siihen sopivan tekoälyvastauksen. Vastauksen jälkeen käyttäjä voi esimerkiksi piirtää kuvaan ja täsmentää hakua sillä tavoin, jos ensimmäinen tulos ei tyydytä.

Ykstyisyydensuojaan on kiinnitetty huomiota. Esimerkiksi ChatGPT:lle ei voi antaan ihmisen kuvaa ja kysyä tekoälyltä kuka on kyseessä.

Suositellut

Uusimmat