BQ Prime: Apple on viisinkertaistamassa Intian-tuotantonsa 40 miljardiin dollariin vuoteen 2028 mennessä
Intialaislehti BQ Primen lähteen mukaan Intiaan siirtyvä tuotanto koostuu iPhoneista ja Airpodeista mutta ei kannettavista tietokoneista ja tableteista.
Max Lehtinen
25.9.2023

Apple aikoo lisätä tuotantoansa Intiassa seuraavan 5 vuoden aikana liki viisinkertaiseksi viime tilikauden 7 miljardin dollarin tuotannosta, kertoo intialaislehti BQ Prime virkamieslähteeseen perustuen.

Lähteen mukaan Apple haluaa tehdä maassa vuositasolla jopa 40 miljardin dollarin arvosta iPhoneja ja Airpodeja vuoteen 2028 mennessä. Apple ei tiettävästi aio siirtää iPadin tai MacBookin tuotantoa Intiaan.

”Ne voivat tulla myöhemmässä vaiheessa, mutta tällä hetkellä he keskittyvät nykyisten tuotantotasojen kasvattamiseen”, hän kertoi BQ Primelle. 

Yhdysvaltalainen teknologiajätti hakee hankkeeseen tukea Intian hallitukselta kuten on tapana, kun suuri yritys rakentaa infrastruktuuria ja luo liiketoiminnallaan valtiolle työpaikkoja. 

Applen nykyisellä tuotantoketjulla on vahvat juuret Kiinassa, ja yritys haluaa Intian-tuotannollaan vähentää Kiina-riskiään, jonka koronapandemian toimitusongelmat paljastivat ja jota maailmanlaajuisesti kiristynyt poliittinen ilmapiiri on lisännyt. 

Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä on ollut muun muassa valtava määrä vakoilua ja jännitettä sekä Taiwanin tilanteen että Ukrainan sodan aiheuttaman poliittisen turbulenssin vuoksi. 

Forbesin mukaan Applen päätökseen siirtää tuotantoaan vaikuttivat myös taloudelliset syyt.

Applen 15-sarja julkaistiin viime viikolla hyvällä menestyksellä. Moni sarjan puhelimista on tuotettu Intiassa.


Kuva: Laurenz Heymann

Suositellut

Uusimmat